VIDEO: Olympische goal van Brüls of makkelijkste goal ooit voor Vetokele? Oordeel zelf!

Sport | KVC Westerlo won maandagavond haar inhaalwedstrijd tegen RWDM met duidelijke 3-0 cijfers. Christian Brüls was wederom de grote man bij de Kempenaars met een goal en een assist... of waren het twee goals en geen assist?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Brüls draaide schijnbaar een hoekschop rechtstreeks in het doel van Sadin en kreeg aanvankelijk een 'olympisch doelpunt' toegewezen. Maar na het bestuderen van de videobeelden werd Igor Vetokele aangewezen als doelpuntenmaker. De spits lijkt nog net z'n hoofd tegen de bal te zetten vooraleer die over de achterlijn gaat.


Beetje pech voor Brüls dus, al zal die met een extra assist ongetwijfeld ook wel blij zijn. De middenvelder stond al aan de leiding in de assistenranking en slaat nu zowaar een kloofje met zijn eerste achtervolgers.

6 assists: Brüls (Westerlo)
4 assists: Jallow (Seraing), Bernier (Seraing), Teuma (Union), Kis (Lommel)

OLYMPISCHE GOAL?

Na het ogenschijnlijke doelpunt van Brüls dook de term olympisch doelpunt weer overal op. Maar wat is dat nu precies; zo'n olympische goal?

In 1924 scoorde ene Cesareo Onzari eens een goal vanop hoekschop zonder dat een andere speler de bal raakte. De Argentijn scoorde zijn goal tegen Uruguay, dat eerder dat jaar Olympisch kampioen was geworden. De goal werd daarop als Gol Olimpico bestempeld en dergelijke goals gaan bijna 100 jaar later nog steeds zo door het leven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top