Bayern München wint zinderende topper bij Dortmund

Sport | Bayern München was de grote favoriet voor de partij tegen Borussia Dortmund en heeft de verwachtingen ingelost. De onvermijdelijke Robert Lewandowski deed zijn ex-ploeg mee de das om. Bayern won de spektakelrijke topper met 2-3 en staat weer alleen aan de leiding in de Bundesliga.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was een hoogstaande partij en beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. De wedstrijd begon meteen aan een hoog tempo. Erling Haaland miste een enorme kans op 1-0, maar aan de overzijde was Robert Lewandowski wel trefzeker. De VAR keurde de treffer echter terecht af wegens nipt buitenspel.

Marco Reus, die in het verleden Bayern wandelen stuurde, bracht de thuisploeg op 1-0, maar David Alaba bracht met een vrije trap de 1-1 op het bord. Thomas Meunier had pech en zag de bal via zijn rug in doel gaan.

Invaller Thorgan Hazard

In de tweede helft miste Haaland wéér een uitgelezen kans en aan de overzijde was het Lewandowski die wél raak trof: 1-2. Zijn elfde doelpunt in zeven wedstrijden. Der Rekordmeister stoomde door en Kingsley Coman trof de paal, maar het was uitstel van executie. Leroy Sané zorgde voor de 1-3.  Nochtans had Dortmund voordien een aantal kansen gehad, onder meer via de ingevallen Thorgan Hazard.

Treffer Erling Haaland komt te laat

Samen met basisspelers Axel Witsel (die een gele kaart ontving) en Thomas Meunier bleven ze zoeken naar een aansluitingstreffer en die kwam er via Haaland, die zijn zesde doelpunt in zes competitiewedstrijden scoorde.

Reus kreeg nog een uitgelezen kans op 3-3 en Lewandowski zag nog een goal afgekeurd worden door de VAR, weer wegens nipt buitenspel Het bleef 2-3 en na een zinderende topper neemt Bayern zo drie punten voorsprong op Dortmund, RB Leipzig volgt op twee punten van leider Bayern.

Volg de Bundesliga op Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top