Kaalgeplukt Valencia op zoek naar derde seizoenszege tegen Real Madrid

Sport | Speeldag 9 in La Liga wordt zondagavond 8 november afgesloten met het duel tussen Valencia en Real Madrid. Voor Real is het zaak om in het spoor van leider Sociedad te blijven. Bij Valencia liggen de kaarten enigszins anders. Door het vertrek van heel wat sterkhouders lukt het voorlopig niet om in de linkerkolom van het klassement te geraken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Trainer zijn bij Valencia, het is sinds het vertrek van Marcelino in september 2019 een knelpuntberoep geworden. Na een teleurstellend seizoen 2019-2020 werd Albert Celades bedankt voor bewezen diensten. Bij aanvang van het nieuwe seizoen koos de club voor Javi Garcia, ex-coach van onder meer Watford en Malaga. Garcia werd zo de vierde coach op nog geen jaar tijd bij Los Che.

En ook nu liggen de kaarten niet zo goed op tafel. Garcia werkte nooit twee jaar lang bij een en dezelfde club. Op de koop toe moet Valencia het momenteel doen met twee zeges uit acht matchen en is de ploeg al vier wedstrijden op zoek naar een nieuwe zege.

Vreemd transferbeleid

Tot enkele jaren terug riskeerde Valencia wat in de vergeetput te geraken. In 2016 en 2017 eindigde het team op een teleurstellende elfde en twaalfde plaats in La Liga. De komst van Marcelino zorgde voor een nieuwe wind, met twee keer een vierde plaats en opnieuw Champions League-voetbal. Maar sinds zijn vertrek is Valencia weer in hetzelfde bedje ziek.

Dat Valencia na negen speeldag op een dertiende plaats staat met amper acht punten, lijkt voor een deel ook te wijten aan het transferbeleid bij de club. Sterkhouders Rodrigo (voor 30 miljoen naar Leeds), Ferran Torres (23 miljoen – Man City), Geoffrey Kondogbia (15 miljoen – Atlético Madrid) en zelfs clubicoon Dani Parejo (transfervrij – Villarreal) trokken allemaal de Valenciaanse deur achter zich dicht. In de plaats daarvan promoveerden enkel wat jongelingen vanuit de beloftenkern. Dat zorgde alvast voor een boze coach. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Garcia zelf overweegt zijn contract stop te zetten.

Vooral achterin wringt het schoentje bij Valencia. Met dertien tegengoals doen enkel Celta, Huesca en Real Valladolid slechter, drie clubs die onderin het klassement bengelen.

Tegenstander wordt dus zondag Real Madrid, dat kan teren op enkele bemoedigende resultaten van de voorbije weken. Onder meer de Clasico tegen Barcelona werd in het hol van de leeuw al winnend afgesloten. Tegen Inter in de Champions League leek het even mis te gaan, tot Rodrygo voor de bevrijding zorgde.

Real verloor nog maar één keer dit seizoen in de competitie. Het ging verrassend in eigen huis onderuit tegen promovendus Cadiz.

Kijk aanstaande zondag 8 november naar Valencia - Real Madrid vanaf 21u op Eleven Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top