Doelpunt in het krijt en toch winnen: slechts drie 1B-teams konden dit seizoen al remonteren

Sport | Lommel en Union wonnen vrijdag en zaterdag hun wedstrijd van de negende speeldag. Beide teams kwamen nochtans snel op achterstand maar konden toch nog ruim winnen. Geen sinecure, want een voorsprong staat in 1B vaak gelijk aan een zege of toch misntens een puntendeling.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit seizoen slaagden er nog maar drie teams in om een achterstand nog om te buigen in een overwinning. Naast Lommel (2x) en Union (2x) deed ook RFC Seraing dat al 3x.

Club NXT, SK Deinze en KVC Westerlo konden na een achterstand maximaal nog een puntje uit de brand slepen terwijl een achterstand bij Lierse Kempenzonen en RWDM telkens resulteerde in een nederlaag. De Kempenaars kwamen al 5x op achterstand en verloren 5x; de Brusselaars zitten aan vier.

Uitersten

Toch is Lommel met ruime voorsprong de ploeg die al het vaakst op achterstand kwam. De Limburgers speelden dit seizoen negen duels en kwamen daarin acht keer op achterstand. De helft van die duels werd uiteindelijk ook verloren. Westerlo kwam het minst vaak op achterstand (2x), maar Christian Brüls en co speelden dan ook nog maar zes wedstrijden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top