Meest beslissende spelers uit 1A komen uit... 1B!

Sport | Zaterdagavond maakten Beerschot VA en OH Leuven (alweer) promotie voor het voetbal door na een aangename, open partij met een 4-2 eindstand van het veld te stappen. De hoofdrollen waren alweer weggelegd voor Raphael Holzhauser en Xavier Mercier; orkestmeesters van hun ploeg én van de Jupiler Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Geen enkele speler van 1A was dit seizoen al zo vaak betrokken bij een doelpunt als de twee patrons van de 1B-vertegenwoordigers. Holzhauser zit na elf speeldagen aan acht goals en zeven assists terwijl Mercier met vijf goals en zeven assists niet zo heel veel slechter doet.

Maar ook Tarek Tissoudali (vijf goals en vier assists), Thomas Henry (vijf goals en twee assists) en Kamal Sowah (vier goals en drie assists) behoren tot de meest bepalende spelers van de reeks. Dat maakt dat maar liefst vijf van de negen spelers die het vaakst betrokken waren bij een doelpunt, rechtstreeks uit 1B komen. Met Ilombe Mboyo (ex-Cercle) en Hans Vanaken (ex-Lommel) staan er trouwens nog twee spelers in die top negen die een verleden hebben in 1B / tweede klasse.

BETROKKENHEID BIJ GOALS

1. Raphael Holzhauser (Beerschot): 15
2. Xavier Mercier (OHL): 12

3. Paul Onuachu (KRC Genk): 10

4. Tarik Tissoudali (Beerschot): 9
4. Hans Vanaken (Club Brugge): 9

6. Thomas Henry (OHL): 7
6. Kamal Sowah (OHL): 7

6. Ilombe Mboyo (Kortrijk): 7
6. Ruud Vormer (Club Brugg): 7

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top