Zes spelers besmet, twee 'ziek' en twee geblesseerd: deze jongens moet RWDM missen tegen Club NXT

Sport | RWDM speelt zondag een belangrijke uitwedstrijd bij Club NXT. Het nummer voorlaatst uit de competitie wil zo snel mogelijk klimmen in de ranking en mikt daarvoor op een driepunter bij de rode lantaarn. Makkelijk zal dat sowieso niet worden, want Club NXT is thuis nog ongeslagen. Maar er is ook nog een ander probleem bij RWDM.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De club moet naast de geblesseerden Stelvio Cruz en Clement Fabre ook nog eens acht spelers missen door ziekte. Bij zes van de acht gaat het om bevestigde Covid-19 besmettingen en bij twee zijn er sinds vrijdag ziektesymptomen zichtbaar. Maar omdat die twee (Tracy Mpati en Bryan Van Den Bogaert) nog een negatieve test aflegden en pas nadien ziek werden, worden zij niet meegeteld bij de coronagevallen.

Bijgevolg komt RWDM niet aan het minimale aantal van zeven besmettingen om een match uit te laten stellen en moeten ze dus aan de bak tegen Club NXT.

Lege bank

Het zestal dat momenteel besmet is met het virus bestaat uit Leonardo Rocha, Mehdi Terki, Yadi Bangoura, Maxime Electeur, Houssem Abderrahmane en Romain Matthys. Daarnaast is ook zowat de volledige technische staf van de club besmet. Enkel doelmannentrainer Thierry Berghmans ontliep de dans en kan zondag op de bank zitten. Ondermeer T1 Laurent Demol en T2 Fréderic Stilmant zitten in quarantaine.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top