Voetbalshirts of Halloweenkostuums?

Sport | Wie Halloween zegt, denkt onmiddellijk aan kinderen die zich verkleden. Nochtans zijn er ook volwassenen die houden van een vermomming. In het voetbalwereldje hebben sommige merken de daad bij het woord gevoegd door zowel afschuwelijke als angstaanjagende truitjes te ontwerpen die meer dan waarschijnlijk tot doel hebben om de tegenstander schrik aan te jagen. Proximus Pickx verzamelde voor jou alvast de 5 lelijkste shirts van het jaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

1. Manchester United

De shirtsponsors van de voetbalclubs mogen wel vaker hun creativiteit botvieren op de derde uitrusting van een team. De traditionele clubkleuren gaan op de schop en in de plaats verschijnen meer gewaagde kleurschakeringen. Op Old Trafford hebben ze een poging ondernomen om het zebrashirt van Sporting Charleroi te evenaren. Jammer genoeg zijn de Red Devils verloren gelopen in de savanne op zoek naar een goede designer...

2. Manchester City

We blijven in Manchester. De eeuwige rivalen van City moeten gedacht hebben dat ze ook op het domein van het ridicule United naar de kroon konden steken. "Voor dit speciale tenue, hebben we een exclusief patroon ontworpen. We hebben er de roos en de drie rivieren uit het clubembleem in verwerkt om zo met een unieke tenue op de proppen te komen, die zich situeert op het kruispunt van het voetbal, de muziek en de mode." Als je het ons vraagt, lijkt het toch eerder op een mislukte kruising van zaadcellen en het (corona)virus.

3. Juventus Turijn

Cristiano Ronaldo is doorheen zijn carrière bij verschillende Europese topclubs gepasseerd. De Portugees heeft alles gewonnen en rijgt de records aaneen. Niet makkelijk dus om hem nog te verrassen. De bestuurslui van de Oude Dame zijn erin geslaagd met dit oranje shirt dat het midden houdt tussen camouflage en een bosbrand.

4. RB Leipzig

"Opgepast, kan in de ogen prikken." Deze waarschuwing had de designer van het derde tenue van de Duitse club best in het shirt genaaid. De bekendmaking van het derde shirt leidde tot een stortvloed aan negatieve reacties op het internet. Laat ons hopen dat de meest gehate Duitse ploeg er motivatie uit kan putten om dit seizoen opnieuw hoge toppen te scheren.

5. Genk, AZ en Granada

Drie vliegen in één klap! Nike heeft zich niet al te veel in het zweet gewerkt om het derde truitje van Genk, AZ en Granada te bedenken. De designer mocht zich uitleven met fluo in de veronderstelling dat de drie clubs elkaar op het Europese toneel toch niet zouden tegenkomen... Laat ons inderdaad hopen dat de Nederlanders en de Spanjaarden de degens niet kruisen in de Europa League, want die wedstrijd zou even goed in het duister gespeeld kunnen worden...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top