Met deze fantastische assist sluipt Brüls (Westerlo) naar de top van de assistenranking

Sport | Vorig seizoen moest Christian Brüls de titel van assistenkoning aan Raphael Holzhauser (Beerschot) laten, maar dit seizoen lijkt de Oostkantonner nog beslissender en nog meer onhoudbaar voor de defensies van 1B.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een heuse transfersaga begon Brüls heel matig aan het seizoen. In de openingsmatch tegen Lierse Kempenzonen was hij slechts een schim van zichzelf waarna coach Bob Peeters hem op speeldag 2 prompt uit de basis weerde. Een duidelijke wake-upcall voor de 32-jarige middenvelder die in de drie daaropvolgende matchen vijf assists afleverde.

De laatste twee kwamen er vrijdagavond op het veld van SK Deinze. De eerste via een uitgemeten vrijschop, de tweede na een schitterende actie doorheen de Deinzedefensie. Brüls zette vlot drie verdedigers in de wind om dan de bal perfect af te leveren bij Vetokele. Die had er z'n voet maar tegen te zetten om de 1-2 voorbij Dutoit te werken.


Door zijn twee extra assists staat Brüls nu op kop van de assistenranking. De Westelse regisseur heeft nu vijf assists en gaat zo Jallow en Bernier (beiden Seraing) vooraf. Zij komen zondag nog wel in actie tegen Lommel SK.

Vorig seizoen strandde Brüls op zeven assists in het hele seizoen. Holzhauser haalde er toen negen om het kroontje van assistenkoning te krijgen. Iets zegt ons dat negen dit seizoen misschien wel eens niet zou kunnen volstaan voor de oppergaai.
Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top