Club Brugge trapt zijn CL-campagne op best mogelijke wijze af

Sport | Nooit had Zenit in eigen huis verloren van een Belgische club. Club Brugge maakte een einde aan die statistiek. Last minute killer van dienst was een ontketende Charles De Ketelaere.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Weinigen hadden hun geld ingezet op een overwinning van Club op Russische grond, maar de Bruggelingen trokken aan het langste eind in een sensationeel slot. De bezoekers speelden beheerst en controleerden de partij. Ze kregen het enkele keren warm, maar telkens hielden ze het hoofd koel. De onverhoopte zege zorgt voor een knalstart van hun Europese campagne.
 
Anders dan vorig jaar heeft Club nu al een zege in de Champions League geboekt, en dat tegen zijn grootste concurrent voor de derde plaats. Van meet af aan toonden de Belgen meer grinta, met veel pressing op de weinig secure Zenit-defensie. Dennis was onzichtbaar in de eerste helft. Als hij aan de bal was, liet hij zich opmerken door veel verkeerde keuzes en een stuitende nonchalance.
 
Dennis en De Ketelaere klaren de klus
 
Maar is het niet eigen aan grootse aanvallers om op te staan op de beslissende momenten? De Nigeriaan opende de score op het uur, door het werk van De Ketelaere af te maken.
 
Zenit kwam een beetje meer opzetten en kwam met een gelukje langszij. Lovren zag zijn schot op de paal vliegen, waarna de bal via de rug van de onfortuinlijke Horvath in doel caprioleerde. Club trok nadien weer ten aanval, en die aanvalslust werd in de 93e minuut beloond. De Ketelaere tikte de bal tegen de netten na een geweldige combinatie die de hele Russische defensie uit verband speelde. Met zijn tweede goal trok Club de overwinning over de streep.
 
Lazio klopt Dortmund, PSG onderuit in eigen huis
 
In de andere partij in de groep stonden Lazio en Borussia Dortmund tegenover elkaar. In het Italiaans-Duitse duel kaapten de Romeinen de zege weg met 1-3. Ze komen daarmee aan de kop van de groep, voor Club.
 
In de andere poules was vooral de overwinning van Manchester United tegen de finalist van vorig seizoen, PSG, opvallend. De Mancuniens haalden het met 1-2. Barça deed wat het moest tegen de Hongaren van Ferencvaros (5-1). Juventus legde Kiev over de knie in Oekraïne (0-2), Leipzig nam de maat van Istanbul Basaksehir (2-0). In zijn vuurdoop in de Champions League deelde Rennes de punten met Krasnodar. Jeremy Doku viel goed in. Tot slot bleef de brilscore op het bord staan bij de slaapverwekkende match tussen Chelsea en Sevilla.
 
Volg de Champions League op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top