Discutabele strafschopfases kruidden speeldag 9 in Jupiler Pro League

Sport | Het voorbije weekend in de Jupiler Pro League leverde nog eens als vanouds enkele discussies op omtrent al dan niet penalty. Zowel in Club BruggeStandard als RSC Anderlecht tegen OH Leuven waren enkele opmerkelijke handspelfases te bewonderen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Landskampioen Club Brugge leek in een felbevochte topper op bezoek bij Standard met de drie punten aan de haal te gaan. Standard kreeg vaak de kans om de gelijkmaker te scoren na het openingsdoelpunt van Krépin Diatta, maar scoren lukte lange tijd niet. Zelfs wanneer Standard een licht toegekende strafschop kreeg na een fout op Zinho Vanheusden, stond Brugge-doelman Simon Mignolet pal.

Maar in de blessuretijd ging de bal andermaal op de penaltystip. Ook hier ontstond er veel discussie. Mats Rits kreeg de bal tegen de buik, waarna die tegen de elleboog kaprioleerde. Scheidsrechter Nicolas Laforge ging naar de beelden kijken en kende alsnog een penalty toe. Nicolas Gavory maakte, weliswaar verdiend, gelijk voor Standard.

Van Driessche komt terug op beslissing

En dan moest Anderlecht – OHL nog komen. Ook hier kreeg de voetbalsupporter twee discutabele fases voorgeschoteld. Op het uur trapte Sascha Kotysch, in de zestien van Anderlecht, de bal tegen de arm van Lukas Nmecha aan. Penalty vonden ze bij OHL, geen penalty oordeelde scheidsrechter Bram Van Driessche.

En net wanneer Leuven terugkwam in de wedstrijd (het haalde een 2-0 achterstand op, red.), kreeg Anderlecht nog een penalty toen Derrick Tshimanga in de zestien hands beging op een voorzet van Percy Tau. Scheidsrechter Van Driessche wees resoluut naar de stip, maar kwam na het bekijken van de beelden terug op zijn beslissing.

Bekijk hieronder de omstreden fase met Tshimanga en Tau in Anderlecht – OHL
Uitslagen speeldag 9 JPL
Cercle Brugge – AA Gent 5-2
Beerschot – STVV 6-3
KV Mechelen – KV Kortrijk 1-2
Standard – Club Brugge 1-1
Zulte Wargem – Antwerp 1-3
Excel Moeskroen – KAS Eupen 0-2
KRC Genk – Charleroi 2-1
Anderlecht – OH Leuven 2-2
Waasland-Beveren – KV Oostende uitgesteld

Volg alles van de Jupiler Pro League op de kanalen van Eleven Pro League, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top