Stats D1B Pro League: Vanzeir en Bernier doen zaakjes; Mikautadze heeft al 10 goals meer dan 'naaste' concurrenten

Sport | De zevende speeldag van D1B Pro League heeft alweer een boel spektakel opgeleverd. Geen enkele thuisploeg kon de drie punten op zak steken terwijl koploper Seraing en eerste achtervolger Union weer wat verder weg konden lopen van de rest.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat is ook wat George Mikautadze alweer deed in de topschutterslijst. De Fransman scoorde alweer 2x en zit zo aan veertien goals in zeven wedstrijden. Mikautadze vergrootte zijn voorsprong alweer omdat eerste achtervolger Yagan niet tot scoren kwam. De Armeniër wordt nu bijgebeend door Vanzeir; die op Lierse zijn vierde van het seizoen tegen de touwen trapte.

14 goals: Mikautadze (Seraing)
4 goals: Yagan (RWDM), Vanzeir (Union)
3 goals: Allach (Lierse Kempenzonen), Ugalde (Lommel), Baeten (Club NXT), Zaroury (Lommel), Al Badaoui (Seraing)

Bij de assists moest koploper Jallow forfait geven voor de zevende speeldag. Ploegmaat Bernier nam zijn rol perfect over en leverde twee assists af tijdens RWDM - Seraing. De ex-speler van Antwerp komt zo naast Jallow op kop van de ranking.

4. Jallow (Seraing), Bernier (Seraing)
3. Petrov (Lierse Kempenzonen), Bruls (Westerlo)
2. Mikautadze (Seraing), Cejas (Lommel), Staelens (Deinze), Challouk (Deinze), Cascio (Seraing), Godart (Seraing), Teuma (Union), Van Landschoot (Lierse Kempenzonen), De Cuyper (Club NXT), Ugalde (Lommel), Lahssaini (RWDM)

Voor het eerst sinds 18 september (!) kon er nog eens een goalie de nul houden. Anthony Moris hield de Lierse schutters vlot af en pakte zo zijn derde clean sheet van het seizoen. De Luxemburger komt daarmee op gelijke hoogte van Berke Özer, die in Lommel zijn eerste tegengoal van het seizoen moest slikken.

3 clean sheets: Özer (Westerlo), Moris (Union)
1 clean sheet: Sadin (RWDM), Brughmans (Lierse Kempenzonen), Dutoit (Deinze), Svedkauskas (Lommel)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top