Anderlecht moet zich herpakken tegen OHL om de crisis te vermijden

Sport | Anderlecht ontvangt OHL zondag om 20u30 en paars-wit is er ongetwijfeld op gebrand om de opdoemende crises terug te dringen, zowel op financieel als sportief vlak. Een overwinning tegen de sterke ploeg van Marc Brys zou welkom zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De interlandbreak was niet bepaald een rustperiode in het Lotto Park, maar eerder een kans voor de ploeg van Vincent Kompany om zich te concentreren op het belangrijkste: de sport.
 
Voor de break leed Anderlecht nog een zware 3-0 nederlaag tegen Brugge, maar vooral het vertrek van Jérémy Doku deed pijn. De Belgische aanvaller heeft ons land verlaten om bij Rennes te tekenen voor 26,5 miljoen euro (plus bonus), waarmee hij de duurste transfer uit de geschiedenis van RSCA werd.
 
In de nasleep van de transfer leerden we dat de club in de schulden zit en dat de verkoop van de sterspeler die put wat moest helpen dempen. In het boekjaar 2019-2020 leed Anderlecht namelijk een recordverlies van 36 miljoen euro. Dat dwong CEO Karel Van Eetveld om een herstelplan voor te stellen dat de goede start voor de club moest verzekeren. Alsof het nog niet ingewikkeld genoeg was, ontstonden er ook nog eens spanningen in de raad van bestuur met name door het aftreden van Johan Beerlandt.
 
De bijzonder onzekere situatie bracht de supportersclub Ultras RSCA ertoe een protestactie te organiseren afgelopen zaterdag aan het Lotto Park. Ze willen weten hoe de situatie in elkaar zit en hoe de toekomst van de club eruit ziet.
 
Een moeilijke match tegen een taaie tegenstander
 
Op sportief vlak kon de voorbereiding beter voor de rangen van Vincent Kompany, die normaal afgelopen zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd zouden spelen tegen Dortmund. Maar omdat verschillende spelers positief testten op het coronavirus, werd besloten om de macht af te gelasten. Ognjen Vranjes zal de wedstrijd tegen OHL moeten missen aangezien hij opnieuw positief testte en in quarantaine moet blijven, dus het virus blijft nog steeds aanwezig in de Brusselse kleedkamer. Wie er ook niet bij zal zijn, is de nieuwe spits Paul Mukairu, wiens administratie nog niet in orde is.
 
Kompany kan wel rekenen op de twee rekruten Josh Cullen en Matt Miazga. Paars-wit doet er goed aan OHL niet te onderschatten, want de ploeg boekte al twee successen in het kampioenschap en haalt RSCA stilaan in in het klassement.
 
De overwinning zou Anderlecht goed doen, terwijl een tegenslag de club net dieper in de put zou duwen.
 
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top