Sandro Tonali moet de luis in pels van Inter worden tijdens de Milanese derby

Sport | De belofte Sandro Tonali, die begin september ingelijfd werd door AC Milan, heeft zich meteen ingewerkt op het middenveld van de Rossoneri. Zaterdag kijkt de jonge Italiaan de rivalen van Inter, zijn oorspronkelijke transferbestemming, in de ogen tijdens de Derby della Madonnina.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tonali maakte afgelopen seizoen bij Brescia faam als één van de revelaties in de Serie A. In 2019 had hij een groot aandeel in de kampioenstitel van de club uit Lombardije in de Serie B. De middenvelder bevestigde tijdens het afgelopen seizoen, zijn debuutseizoen op het hoogste voetbalniveau in Italië, met één doelpunt en zeven assists. Zijn ploeg eindigde echter 19e en zakte na één seizoen alweer naar de Serie B.
 
Dit seizoen waagde Tonali, die vanwege zijn spelstijl en lange haren voortdurend vergeleken wordt met Andrea Pirlo, de sprong naar een hoger niveau met zijn transfer naar AC Milan – waar maestro Pirlo de basis van zijn carrière gelegd heeft.
 
Een pact met Inter
 
De Italiaanse international heeft meteen een plaats afgedwongen in de basiself van Stefano Pioli. Tonali koos het rugnummer 8, met de goedkeuring van Gennaro Gattuso – de huidige trainer van Napoli die jarenlang met het nummer speelde. Alles rozengeur en maneschijn dus, maar het gelukkige huwelijk met AC Milan – de club van Zlatan Ibrahimovic en Alexis Saelemaekers – was er niet gekomen mocht de 20-jarige Tonali zijn initiële pact met Inter gerespecteerd hebben. 

Sandro Tonali en Giuseppe Bozzo (zijn makelaar) hadden immers hun woord gegeven aan de stadsrivaal van AC Milan: ze zouden hun akkoord niet verbreken. Het pact hield een transfer in van Tonali naar de Nerazzurri. De sportief directeur van Inter, Giuseppe Marotta, anticipeerde alvast op zijn komst door enkele overbodige spelers van de hand te doen om zijn overstap te financieren. Maar Tonali, die sinds zijn prille kindertijd al fan is van Milan, koos uiteindelijk voor zijn jeugdliefde.
 
Volg de Derby della Madonnina deze zaterdag vanaf 18u op Eleven Sports 1 (kanaal 111), beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.
 
De volledige kalender van de vierde speeldag in de Serie A:
 
Zaterdag:
 
Inter - AC Milan: vanaf 18u op Eleven Sports 1.
Napoli - Atalanta: vanaf 15u op Eleven Sports 2.
Crotone - Juventus: vanaf 20u45 op Eleven Sports 2.
 
Zondag:
 
Bologna - Sassuolo
Torino - Cagliari
Spezia - Fiorentina
Udinese - Parma
AS Roma - Benevento

Maandag:
 
Hellas Verona - Genoa

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top