Speeldag negen met toppers Standard-Club Brugge en Genk-Charleroi

Sport | Nu de interlandbreak afgelopen is, staat in de Jupiler Pro League speeldag negen op het menu. Met Standard-Brugge en Charleroi-Luik wordt het er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Proximus Pickx blikt alvast vooruit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op zaterdag vinden er vier wedstrijden plaats. AA Gent opent met een korte, maar wel zware verplaatsing richting Brugge. De Buffalo’s willen na de zege tegen Beerschot verder gaan op hun elan, maar Cercle is goed bezig.

Later op de dag (om 18u30) moeten twee ploegen zich gaan herpakken. KV Mechelen miste zijn start en heeft in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk nood aan een zege. Anders moet het toch stilaan naar onder gaan kijken. Beerschot ontvangt STVV. De Kielse Ratten verloren op de vorige speeldag met 5-1 in Gent en willen tegen STVV, dat momenteel zwak voor de dag komt, weer uitpakken met een zege.

Dé topper van deze speeldag is Standard-Club Brugge. Zaterdag om 20u45 ontvangen de Rouches de landskampioen in eigen huis. Club heeft één punt meer dan Standard en start als grote favoriet. Tegen Anderlecht bewezen ze dat ze weer in topvorm zijn, maar dat kan ook gezegd worden van Standard. Zij speelden sterk bij Charleroi en het is uitkijken of Nicolas Raskin ook tegen Hans Vanaken en Ruud Vormer kan schitteren.

Anderlecht moet zich herpakken

Zondag volgen er nog vier wedstrijden. Antwerp hoopt zijn goede vorm te kunnen bevestigen op het veld van Zulte Waregem. Mogelijk viert kersverse Antwerp-aanwinst Jordan Lukaku zijn rentree op de Belgische velden. Anderlecht ontvangt OHL en wil de sportieve én financiële crisis ongetwijfeld wegspelen met een zege, al is dat geen sinecure tegen het taaie team van Marc Brys. Moeskroen hoopt zijn eerste zege te pakken tegen Eupen, dat goed voetbal eindelijk moet gaan koppelen aan resultaten.

Thorup op zoek naar eerste zege

De topaffiche van zondag is Genk-Charleroi. De Carolo’s kenden moeilijke tijden met de uitschakeling in de Europa League en de nederlaag tegen rivaal Standard. Zij willen zich herpakken in Genk, maar daar zijn ze ook gebrand op een zege. Jess Thorup pakte 2 op 6 en wil eindelijk eens winnen. Het slotakkoord is voor Waasland-Beveren en KV Oostende. Zij mogen maandagavond speeldag negen afsluiten.

Volg alles van de Jupiler Pro League via de kanalen van Eleven Pro League (te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx).

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top