Experimenteel Deinze ligt uit de Croky Cup: Gevaert legt uit waarom hij zo 'pokerde' tegen Thes

Challenger Pro League | SK Deinze is er zaterdagavond niet in geslaagd om zich bij de laatste 32 te scharen in de Croky Cup. De Oost-Vlamingen werden - na verlengingen - uit het bekertornooi geknikkerd door Thes Sport; de club die ze de voorbije regelmatig tegenkwamen aan de top van de hoogste amateurliga.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Deinze wisten ze vooraf dus maar al te goed dat ze een lastige avond tegemoet gingen in Tessenderlo. Maar toch besliste coach David Gevaert om zijn typeploeg helemaal door elkaar te gooien. Zo stonden er met El Banouhi, Libbrecht en De Witte en Seurynck vier jongens voor het eerst aan de aftrap. En ook Vandenberghe, Schils, Dansoko en Lecomte kregen een basisplek. Die keuzes hadden goed kunnen uitpakken als de Oost-Vlamingen hun kansen hadden afgemaakt, maar het was de thuisploeg die in de verlengingen van 1-1 naar 3-1 ging.

Na de match verduidelijke Gevaert zijn selectiekeuzes bij Het Laatste Nieuws. "Gaf ik die jongens in deze bekermatch geen speelkans was ik hen kwijt”, aldus Gevaert. “Om een voorbeeld te geven: Michiel De Looze en Soufiane El Banouhi zijn twee evenwaardige rechterflankverdedigers. Had ik ‘Souf’ niet laten starten zakte de moed in zijn schoenen. Zo zijn er nog voorbeelden. Bewust liet ik enkele jongens rusten. Lennart Mertens trainde vrijdag omwille van last aan heup, knie en voet niet. Jannes Vansteenkiste ondervindt al weken hinder aan de heup waardoor hij niet elke training voluit kan gaan. Flavien Le Postollec was mee, maar werd in de loop van de namiddag ziek.”

Bekend volk

Bij Thes Sport kwamen we trouwens heel wat 'oude bekenden' van 1B tegen. Zo stonden er met Simon Bammens (ex-Westerlo), Laurens Vermijl (ex-Lommel), Kyan Vaesen (huurling van Westerlo), Sam Vanaken (ex-Lommel) en Giel Deferm (ex-Lommel) heel wat spelers met een verleden in de Proximus League tussen de lijnen. Vaesen scoorde trouwens de 3-1 voor Thes.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top