Nederland is uit op eerherstel

Sport |

Italië en Nederland staren elkaar komende woensdag opnieuw het wit uit de ogen tijdens de vierde ronde van de UEFA Nations League. Vorige maand moesten de troepen van Frank de Boer nog het onderspit moest delven tegen de Azzurri, maar deze keer zijn de Hollanders vastbesloten om orde op zaken te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl de Rode Duivels woensdagavond voetballes gaan geven in IJsland, reist Frank de Boer met zijn jonkies naar Italië. Niet voor een citytrip, maar wel om Italië een flink pak op de broek te geven tijdens speeldag vier van de Nations League. Een maand geleden deden Italianen immers iets wat geen enkele Nederlander voor mogelijk hield: winnen in de Amsterdam ArenA. Dader van dienst was Nicolò Barella, middenvelder van Inter Milan die ongetwijfeld tips heeft meegekregen van onze eigen killer, Romelu Lukaku.

De ploeg van de zopas aangestelde bondscoach Frank de Boer wil graag aan de wereld (en zichzelf) bewijzen dat ze wel degelijk nog iets waard zijn als voetballand. Ondanks het missen van laatste EK’s en WK’s ziet Ronald, de broer van de huidige Nederlandse bondscoach, de toekomst alvast bijzonder rooskleurig in. “In 2022 wereldkampioen worden, dat is het doel,” klonk het bij Ronald de Boer een jaar geleden.

Maar dat is zonder de Italianen gerekend. Dat de jongens uit het Zuiden aardig kunnen ballen moet je niemand vertellen. Onder leiding van Roberto Mancini beschikt deze nieuwe Italiaanse ploeg over een goede mengelmoes van zowel jong als iets ouder talent. Maar ondanks de goede voornemens hebben ook de Italianen hun afspraak met het jongste WK gemist en zijn de Azzurri uit op eerherstel. 

Kroatië-Frankrijk, deel drie

Wie de finale van het afgelopen WK om onverklaarbare redenen gemist heeft, krijgt woensdagavond opnieuw zijn of haar kans. In groep C neemt wereldkampioen Frankrijk het op tegen Kroatië, de verliezende finalist van het vorige wereldkampioenschap. 

Ondanks de puike prestatie van Kroatië in Rusland, loopt het deze keer allemaal wat minder voor kapitein Luka Modric en de zijnen. Toch zullen ze de rug moeten rechten willen ze doorstoten naar de volgende ronde. Frankrijk is sinds de verloren finale aartsvijand nummer één in Kroatië, maar daar trekt het land van kaas en wijn zich niets van aan. De laatste twee onderlinge duels wonnen de troepen van Didier Deschamps zelfs met de vingers in de neus. Maar hoe kan het ook anders? Als je supertalenten zoals Kylian Mbappe en Antoine Griezmann in je midden hebt.

In groep D staat de klepper tussen de twee buurlanden, Duitsland en Zwitserland, op het programma. Gastheer Duitsland kon nog niet winnen in haar poule en zal naar alle waarschijnlijk geen spaander heel willen laten van het Zwitserse doel. De voetballers van de Spaanse nationale ploeg mogen woensdag opnieuw uit hun kot om direct op een vliegtuig te stappen richting Oekraïne voor een wedstrijd die op het eerste gezicht al gespeeld lijkt te zijn. De Oekraïense nationale ploeg slaagde er niet in om het coronavirus op afstand te houden en komt gehavend aan de start.

Het programma voor de vierde speeldag van de UEFA Nations League op Eleven Sports ziet er als volgt uit: 

Dinsdag 13/10
Duitsland - Zwitserland vanaf 20.35 uur op Eleven Sports 1

Woensdag 14/10
Italië - Nederland vanaf 20.35 uur op Eleven Sports 1

Volg alle wedstrijden van de UEFA Nations League exclusief op Eleven Sports, beschikbaar via Proximus Pickx - All Sports

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top