Rode Duivels azen op de scalp van Engeland in de Nations League

Sport | Deze zondag steekt België het Kanaal over om Engeland te bekampen in het kader van de derde speeldag van de Nations League. Een moeilijke verplaatsing, die de Rode Duivels een kans biedt om de kloof met zijn achtervolgers als leider in poule A2 uit te diepen. En om zo een serieuze optie op de kwalificatie te nemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In Engeland spelen is nooit een koud kunstje. De Three Lions maken een fraaie generatie mee, die een mooie toekomst te wachten staat. Maar de Duivels hoeven dit team niet te vrezen en hebben alle troeven in huis om met de driepunter huiswaarts te keren. De zege wegkapen in Engeland zou meer dan een goeie zaak zijn voor de rest van de Belgische campagne in de Nations League.
 
De koppositie veiligstellen
 
Met een 6 op 6 begonnen de Rode Duivels uitstekend aan de competitie en tonen ze dat ze dit veredeld oefentoernooi wel degelijk serieus nemen. De Engelsen op hun beurt hadden meer moeite met de tegenstand: ze ontsnapten door het kleinste gaatje aan puntenverlies tegen IJsland en deelden de punten met Denemarken. Na twee speeldagen heeft België dus twee punten voorsprong op de Engelsen.
 
Een overwinning tegen Engeland zou de voorsprong kunnen vergroten tot vijf punten. Met nog negen punten te rapen, en in het achterhoofd houdend dat IJsland niet het volle pond geeft (ze waren met een B-ploeg afgezakt naar België), is de kwalificatie dan zo goed als binnen. Maar opgelet voor hoogmoed en onderschatting.
 
Doorgaan op het elan van het WK 
 
De laatste duels tussen België en Engeland eindigden in het voordeel van de Duivels. Op het jongste WK kwam België tweemaal uit tegen de wereldkampioen van 1966. In de groepsfase verloren de Engelsen met 1-0, in de kleine finale won België opnieuw het pleit, dit keer met 2-0.
 
Phil Foden en Mason Greenwood zullen niet aantreden na hun pikante escapade in IJsland. Harry Maguire is na zijn gerechtelijke problemen wel weer van de partij.
 
De Rode Duivels moeten op hun hoede zijn voor de Engelse aanval, die met talenten als Jadon Sancho, Raheem Sterling, Marcus Rashford, Harry Kane en Jack Grealish – die onlangs nog zijn duivels ontbond tegen Liverpool (2 goals en drie assists) – ons nationaal elftal het vuur aan de schenen kan leggen. Maar de Duivels kunnen op hun beurt de kwetsbare Engelse defensie pijn doen. Trent Alexander-Arnold is de rots in de Engelse branding, maar wisselvallige spelers als Maguire en Walker hebben regelmatig een mindere dag. Als de Rode Duivels achterin geconcentreerd blijven, zouden ze de wedstrijd naar zich toe moeten kunnen trekken.
 
Volg de partij tussen Engeland en België op zondag 11 oktober vanaf 17u30 op VTM. Aftrap om 18u.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top