Balikwisha, het nieuwste wonderkind van de Standard-academie

Sport | In zijn tweede wedstrijd met Standard liet Michel-Ange Balikwisha zich opmerken tegen Zulte-Waregem. De 19-jarige zette een mooie prestatie neer en nam de teugels vroeg in de tweede helft op. De Rouches konden de drie punten niet halen (2-2), maar mogen toch blij zijn met de beloftevolle nieuwkomer in hun rangen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De verrassing in de kern van Standard is dit seizoen Michel-Ange Balikwisha, die deze zomer het eerste elftal mocht vervolledigen. De overgang van de reserven naar de A-kern verloopt wonderwel. In de offensieve rang die wat pit miste, zorgt de 19-jarige voetballer voor een frisse noot.

Een symbolisch eerste doelpunt

Philippe Montanier stelde hem voor de eerste keer op in het basiselftal op 17 september, voor de match tegen het bescheiden Bala Town in de Europa League. Hij mocht terugkeren voor de beduidend moeilijkere wedstrijd van zondag tegen Zulte. Balikwisha hield het hoofd koel en net na de rust plaatste hij zich in de zestien meter voor een voorzet van Cop en wist hij Bostyn met de linkervoet te verschalken. Het was het eerste doelpunt van Michel-Ange voor Standard, maar zonder enige twijfel was het niet het laatste.
 
Toen Balikwisha in 2014 als 13-jarige op Sclessin aankwam, klom hij al snel in de rangen. Hij maakt deel uit van de opkomende generatie die het mooie weer maakt bij Standard. Net als Zinho Vanheusden en Arnaud Bodart, die voor de supporters geen nieuwe namen meer zijn, stond ook ander jong talent op om de Luikse ploeg te versterken. Stuk voor stuk doen ze het uitstekend.
 
De academie op volle toeren
 
De 19-jarige Nicolas Raskin bijvoorbeeld, is sinds de hervatting van het kampioenschap een onmisbare speler. Zijn recuperaties en zijn voorwaartse spel maken van hem een van de pijlers van de ploeg. Ook de 19-jarige Damjan Pavlovic verdient een vermelding, want hij maakte voor de eerste keer zijn opwachting bij de Rouches tegen Kortrijk op 20 september. De jonge linksback heeft indruk gemaakt als polyvalente speler en kreeg zelfs een staande ovatie van het publiek.
 
Philippe Montanier maakt gretig gebruik van de pool van jonge beloftes. De coach heeft vertrouwen in de jeugd en dat levert op. De Rouches bouwen met oog op de toekomst aan een formidabel team en het maximale potentieel hebben we nog lang niet gezien.

Volg de Jupiler Pro League op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op de website met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top