Welke loting krijgt Club Brugge voor de Champions League?

Sport | Aanstaande donderdag organiseert de UEFA de loting voor de groepsfase van de Champions League. Club Brugge wist rechtstreeks een plaatsje in de C1 te bemachtigen. Wie worden de tegenstanders?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met de landstitel van vorig jaar kreeg Club Brugge meteen een ticket voor de poules van de Champions League. Ondanks hun sterke prestaties van vorig jaar, zitten de Bruggelingen dit seizoen niet bij de besten in pot één of twee. Het is dus onvermijdelijk dat ze het tegen een paar grote namen zullen moeten opnemen.
 
Zwaargewichten van pot drie vermijden
 
Door het plaatsje onderaan de ladder maakt Club Brugge kans om kleppers uit de eerste twee potten zoals Bayern, PSG, Sevilla, Liverpool, Barça, de twee clubs uit Manchester of Dortmund tegen te komen. Porto, Zenit (uit pot één), Ajax of Shakhtar (pot twee) zijn dan weer een iets haalbaardere kaart.
 
Ook uit de derde pot kunnen wel eens stevige tegenstanders komen, zoals Inter Milan, RB Leipzig en Atalanta, die vorig jaar allemaal goede prestaties neerzetten op Europees niveau. Ook Marseille en Lazio zijn niet te onderschatten. Salzburg kan verrassend uit de hoek komen, net zoals Lokomitiv Moskou. Olympiakos is dan weer misschien de zwakste in de pot.
 
De verrassende namen van pot vier
 
In pot vier zouden we normaal de zwakkere teams moeten terugvinden, maar dat is zeker niet altijd het geval. Die ploegen hebben de laagste UEFA-coëfficiënt, maar dat kan soms verrassingen opleveren.
 
Niemand zou opgezet zijn met Istanbul Basaksehir, waar Nacer Chadli en Boli Bolingoli spelen, in de poule. Het is ook opletten voor Stade Rennais, dat vorig jaar een geweldig seizoen had in de Ligue 1 en kan rekenen op de revelatie van Eduardo Camavinga. Ook met Borussia Mönchengladbach moet rekening gehouden worden. De Duitsers zijn allerminst een vogel voor de kat, ondanks hun plaatsje in de vierde pot.
 
Vast staat dat het niveau hoog zal zijn en dat de lotingen het niemand makkelijk zullen maken.
 
Volg de loting voor de poules van de UEFA Champions League aanstaande donderdag live op Proximus Sports 1 vanaf 18u00.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top