Faiq Bolkiah, de rijkste voetballer ter wereld

Sport | Cristiano Ronaldo? Lionel Messi? Neymar? Geen van de drie kan de titel van rijkste voetballer te wereld claimen. Die eer is weggelegd voor de nieuwe speler van Marítimo, Faiq Bolkiah. Hij is de neef van de sultan van Brunei, Hassanel Boikah.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een doorbraak in het voetbal betekent voor de meeste voetballers een enorme verandering in hun leven. De aantrekkingskracht van het geld beïnvloedt vaak het traject van een voetballer, die hun carrièreplan meestal opstellen op basis van de lucratiefste opties die ze hebben. Voor Faid Bolkiah, de neef van de sultan van Brunei, is voetbal geen reddingsmiddel. Het is een kinderdroom.

Op zoek naar geluk

Als zoon van Jefri Bolkiah, prins van Brunei en broer van de sultan, had Faiq Bolkiah genoegen kunnen nemen met een luxeleven als je weet dat dat het fortuin van de sultan op maar liefst 1,8 miljard euro wordt geschat. Zijn vader zou ook niet minder dan 2.300 auto’s in zijn garage hebben staan. In zijn jeugdjaren kwam Faid dus niets tekort. Zo zou zijn vader hem voor zijn vijfde verjaardag getrakteerd hebben op een exclusief concert van Michael Jackson. Kostprijs: veertien miljoen euro.

De Braziliaanse romanschrijver Paulo Coelho zei echter: ‘Als je denkt dat het avontuur gevaarlijk is, raad ik je aan routine te proberen. Dat is gevaarlijk.’ Natuurlijk bevordert geld de eetlust, maar dromen kunnen niet worden gekocht. Om ze te bereiken, moet je vechten. En Faid Bolkiah heeft de afgelopen jaren een hoge prijs betaald voor het nastreven van zijn doelen.

In de voetsporen van Cristiano Ronaldo

"Ik speel voetbal sinds jongs af aan en ik heb er altijd van genoten om op het veld te staan”, vertelde de 22-jarige speler destijds aan The Sun. De inwoner van Los Angeles kwam terecht in Engeland, waar hij in de opleidingscentra van Southampton (2009-2013), Chelsea (2014-2016) en recentelijk Leicester City actief was. Helaas kwam de flankspeler geen enkele minuut in actie bij de ploeg van Dennis Praet, Youri Tielemans en Timothy Castagne.

Om zijn carrière definitief te lanceren, besloot Faiq Bolkiah richting Portugal te trekken en meer bepaald naar het eiland Madeira om de kleuren van Marítimo te verdedigen. In Funchal hoopt hij in de voetsporen te treden van bekendste man van de archipel: Cristiano Ronaldo.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top