Slagen Roma en Juventus erin de extrasportieve beslommeringen van zich af te spelen?

Sport | Zondag staat om 20u45 met Roma-Juventus al meteen een kraker op het programma op de tweede speeldag van de Serie A. Voor beide teams een welgekomen moment om de extrasportieve beslommeringen van zich af te spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als in voetbal extrasportieve zaken primeren op het sportieve dan weet je dat het meestal niet helemaal snor zit in de betroffen clubs. Afgelopen week kwam de Serie A vooral extrasportief in het nieuws met een vergetelheid die AS Roma een punt kostte en Luis Suarez die een transfer naar Juventus om een wel heel speciale reden door zijn neus geboord zag worden. Benieuwd of er van die besognes dit weekend nog iets blijft hangen of dat beide teams terug kunnen focussen op het sportieve.

Administratieve blunder kost AS Roma punten

Laat ons eerst even teruggaan naar afgelopen weekend. Op de openingsspeeldag van de Serie A komt AS Roma op verplaatsing bij Hellas Verona niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Alleen blijkt achteraf dat de Romeinen middenvelder Amadou Diawara per abuis hadden vergeten in te vullen op het officiële wedstrijdblad waarop alle spelers boven 23 jaar dienen te staan.

De verantwoordelijke voor deze blunder van formaat die de Giallorossi voor de groene tafel een 3-0 nederlaag opleverde is clubsecretaris Pantaleo Longo. Die besloot om de eer aan zichzelf te houden en zijn ontslag aan te bieden. Zijn nieuwe bestemming? Juist ja, Hellas Verona ...

Is Juventus boekje te buiten gegaan in poging om Suarez naar Turijn te lokken?

Ook titelverdediger Juventus heeft er een week om snel te vergeten opzitten. Lange tijd leek het alsof Luis Suarez, die bij FC Barcelona na de 2-8 blamage tegen Bayern München bij het huisvuil werd gezet, de kern van Andrea Pirlo zou komen versterken. De Oude Dame was na het gedwongen vertrek van Gonzalo Higuain namelijk op zoek naar een nieuwe nummer 9. Het enige probleem was dat Juve met Arthur en Weston McKennie reeds twee niet-EU-spelers op de loonlijst heeft staan en het dus geen derde zou kunnen aanwerven. Even leek Sofia Balbi, de echtgenote van Suarez die Italiaanse grootouders bleek te hebben, een reddingsboei te kunnen bieden. Het Uruguayaanse woelwater zou daardoor immers ook recht hebben op een Italiaans pasport, mits het slagen van een rudimentaire taaltest.

Alleen bleek Suarez helemaal geen mondje Italiaans te kunnen spreken, waarna clubadvocaat Maria Turco en de directeur van de Universita per Stranieri in Perugia het op een akkoordje zouden hebben gegooid. Dat was echter buiten het onderzoek van de Italiaanse fiscale politie gerekend, die beslag kon leggen op telefoongesprekken waaruit blijkt dat de Uruguayaan onmogelijk kon slagen voor zijn taalexamen... En dus onderzoekt het Openbaar Ministerie nu of er sprake zou zijn van corruptie. Suarez zou de antwoorden namelijk al op voorhand ter beschikking hebben gehad.

Met de transfer van Suarez definitief van de baan en ook het mislukte losweken van Edin Dzeko bij AS Roma, heeft Juventus met Alvaro Morata haar nieuwe nummer 9 uiteindelijk toch kunnen strikken. Benieuwd of hij tegen AS Roma al meteen aan het kanon staat en Andrea Pirlo een 6 op 6 oplevert.

Volg AS Roma - Juventus op zondag 27 september om 20u45 op Eleven Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

De volledige kalender van de tweede speeldag in de Serie A:
Zaterdag:

  • Inter Milan - Fiorentina om 20u45 op Eleven Sports 1
Zondag:
  • Napoli - Genoa om 15u op Eleven Sports 2
  • Crotone - AC Milan om 18u op Eleven Sports 1
  • AS Roma - Juventus om 20u45 op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top