Stanojevic, de coach die de Europese droom van Charleroi wil doorprikken

Sport | Sporting Charleroi, voorlopig nog ongeslagen in de Jupiler Pro League, speelt donderdag tegen Partizan Belgrado in de derde voorronde van de Europa League al meteen een wedstrijd die het seizoen kan bepalen. In het kamp van de tegenstander bevindt zich met Aleksandar Stanojevic een oude bekende. Hij was immers reeds hoofdcoach toen Anderlecht in 2010 werd uitgeschakeld na een fameuze strafschoppenreeks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met 18 op 18 kent Charleroi een vliegende start van het nieuwe seizoen. De troepen van Karim Belhocine hebben steile ambities in de Jupiler Pro League maar willen ook voor het eerst in de clubgeschiedenis een plaatsje in de poulefase van de Europa League bemachtigen. Daarvoor moeten ze donderdagavond thuis wel de maat nemen van Partizan Belgrado, een vaste naam op het Europese toneel.

De Serviërs hebben het niet onder de markt tegen de Belgen

In de vorige ronde had Partizan Belgrado verlengingen nodig om de bescheiden Moldaviërs van FC Sfîntul Gheorghe Suruceni uit te schakelen (0-1). Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Natcho op strafschop, zonder enige twijfel de metronoom en beste speler van het team. Als vice-kampioen van Servië heeft Partizan niet meer het aura van weleer. Zo konden ze sinds 2017 niet meer de titel in de wacht slepen en kreunen ze onder de suprematie van Rode Ster.

Om opnieuw de top te bereiken, haalde Partizan met Aleksandar Stanojevic een oude succestrainer opnieuw aan boord. Stanojevic staat bekend als een tacticus zonder weerga en had tussen 2010 en 2012 al eens de teugels van de club uit de Servische hoofdstad in handen. Toen slaagde hij er onder meer in om zijn club ten koste van Anderlecht te plaatsen voor de Champions League. Toch kunnen we niet zeggen dat Partizan Belgische clubs niet goed ligt. Standard (2008-2009), Club Brugge (2009-2010) en Racing Genk (2011-2012) namen allemaal de maat van de Serviërs.

Charleroi beschikt over de juiste wapens

Met een solide defensie en klinische aanval heeft Sporting Charleroi dit seizoen reeds bewezen dat het elke ploeg aan kan. Vijf jaar na de vroegtijdige uitschakeling door het Oekraïense Zorja Loehansk hebben de Carolos zowel aan ervaring als aan maturiteit gewonnen. Er is dan ook geen enkele reden om de tegenstander te vrezen.

Al is het wel opletten voor te veel zelfvertrouwen. Partizan heeft in haar rangen namelijk enkele kwaliteitsvolle spelers lopen. Zo dienen Lazar Markovic (ex-Anderlecht) en Uroš Vitas (ex-Gent en ex-KV Mechelen) best in de gaten gehouden te worden. Net als de aanvaller Umar Sadiq (ex-Roma) en de jonge Servische ster Filip Stevanovic. Het lijdt echter geen twijfel dat Karim Belhocine bij afwezigheid van de fans zijn troepen des te meer zal aanvuren.

Volg Charleroi - Partizan Belgrado op donderdag 24 september om 19u live op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top