De heropleving van de verguisde Ognjen Vranjes

Sport | Dat 2020 geen jaar zoals een ander is, hoeven we je niet meer te vertellen. In het ellenlange rijtje onverwachte momenten kunnen we sinds een aantal weken ook de opgemerkte comeback van Ognjen Vranjes catalogiseren. De verguisde Bosnische centrale verdediger zou wel eens kunnen uitgroeien tot een belangrijke steunpilaar in het collectief van Vincent Kompany.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We schrijven 17 augustus 2018. Ognjen Vranjes, die tijdens de zomer de overstap maakte van de Griekse topclub AEK Athene, staat voor de vierde maal centraal achterin de defensie van paars-wit. De troepen van toenmalig hoofdcoach Hein Vanhaezebrouck leiden comfortabel met 2-0 tegen Moeskroen, wanneer het licht bij de Bosnische verdediger in de 80ste minuut volledig uitgaat. Een drieste interventie, nota bene in de omgeving van de middenstrook, levert hem een rode kaart en een schorsing van drie speeldagen op. Het begin van het einde van de mannetjesputter bij Anderlecht of toch niet?

Extrasportieve overschaduwt sportieve prestaties

Sindsdien maakt Vranjes nog welgeteld zes keer zijn opwachting bij paars-wit. Maar het is vooral op extrasportief vlak dat hij meermaals de krantenkolommen haalt. Een fascistische tattoo, openlijk geflirt met een Balkan-zangeres, gedweep met Griekse hooligans ... Het lijstje lijkt haast eindeloos.

De paars-witte bestuurskamer heeft er genoeg van en verbant Vranjes naar de B-kern. In de zomer van 2019 lijkt een uitleenbeurt aan zijn oude club AEK Athene, waarvan hij een tatoo op zijn arm heeft, soelaas te bieden voor alle partijen, maar dat is enigszins buiten de financiële perikelen op Neerpede gerekend. Nog voor het einde van de Griekse competitie wordt Vranjes opnieuw naar Anderlecht gesommeerd. In eerste instantie met het oog op een transfer.

Revival onder Kompany

Maar dan kondigt Vincent Kompany enigszins onverwacht zijn voetbalpensioen aan en valt Elias Cobbaut voor lange termijn uit met een enkelbreuk. Op die manier wordt de spoeling achterin wel heel dun en besluit de nieuwbakken hoofdcoach Vranjes opnieuw een kans te geven. “Ik heb veel verhalen over hem gehoord, maar zelf ken ik hem als een superprof. En een goeie verdediger met métier. Hij was de voorbije weken licht geblesseerd, maar Vranjes kan ons helpen,” klinkt het op de persconferentie. Woorden waarvoor Vranjes dankbaarheid toont: "Voor Kompany ga ik door het vuur", laat hij noteren.

En het dient gezegd, de Bosnische centrale verdediger grijpt de levenslijn met beide handen en toonde zich zowel tegen Cercle als tegen Waasland-Beveren, al ging in die laatste match toch weer eventjes het licht uit. Benieuwd hoe hij standhoudt tegen de aalvlugge Eupense buitenspelers, die met 7 op 18 toch serieus onder hun waarde geklasseerd staan. Laat ons hopen voor Kompany dat het licht bij Vranjes niet definitief uitgaat...

Volg Anderlecht - Eupen op zondag 27 september om 16u00 live op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op de website met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top