Krijgt AA Gent Dynamo Kiev woensdag op de knieën?

Sport |

AA Gent ontvangt woensdagavond het Oekraïense Dynamo Kiev in de laatste voorronde van de UEFA Champions League. Maar wat staat de Buffalo’s te wachten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de onverwachte overwinning van nieuwbakken coach Wim De Decker op Rapid Wenen, neemt AA Gent het woensdagavond op tegen Dynamo Kiev in de strijd om een ticket voor de groepsfase van de UEFA Champions League

Om net zoals in het seizoen 2015-2016 de pannen van het dak te spelen in de groepsfase van de Champions League, zal Gent nog twee keer het beste van zichzelf moeten geven. Want in tegenstelling tot eerdere Champions League-voorrondes wordt deze laatste horde wel in twee wedstrijden beslecht.
 

Slechte pass

Doorstoten naar het Europese kampioenenbal zal nog een aardige klus kunnen worden voor de buffalo's. De Oost-Vlaamse vice-kampioen kende een zeer slechte seizoensstart met twee trainerswissels, en een mea culpa van de voorzitter, als dieptepunt. Toch mag Gent hoop koesteren tegen Kiev, want ook de nummer twee van Oekraïne is niet meer de grootmacht van weleer.

Kiev kende eveneens een turbulente seizoensstart. Door tegenvallende resultaten werd in juli een nieuwe coach aangesteld: Mircea Lucescu. De Roemeen was in zijn rijkgevulde carrière al eerder trainer van enkele Italiaanse, Roemeense en Turkse clubs, maar ook van aartsrivaal Shakhtar Donetsk. De aanstelling van Lucescu was een doorn in het oog van de trouwe Dynamo-fans die de rivaliteit tussen beide clubs van kleins af aan met de paplepel ingegeven kregen. Lucescu stelde plechtig dat hij zou aftreden als hij te veel vijandigheid zou voelen van de fans, maar het bestuur van Dynamo Kiev kon hem overtuigen om het boegeroep naast zich neer te leggen en door te gaan.
 

Een stevig blok

Ondanks de trainersperikelen zal Kiev haar huid duur verkopen in de strijd om Europees voetbal. De ploeg uit de Oekraïense hoofdstad strandde vorig seizoen op een tweede plaats maar versloeg een maand geleden toch aartsrivaal Shakhtar in de Oekraïense Supercup met 3-1. Vorige week schakelde ze zelfs AZ Alkmaar uit in de derde voorronde van de Champions League, al was dat een gevleide overwinning.

AA Gent zal, wat ons betreft, sterk voor de dag moeten komen wil het een opening vinden in het compacte Oekraïense blok om nadien zelf de boel dicht te gooien bij een eventuele counter. De Gentse verdediging zal ook op haar hoede moeten zijn voor de jonge Viktor Tsygankov. De 22-jarige flankaanvaller van Dynamo heeft in de afgelopen drie seizoenen al 54 doelpunten gemaakt en scoorde drie keer voor Oekraïne tijdens de kwalificatieronde van het EK. Het goudklompje miste echter de clash tegen AZ en raakt mogelijks niet fit tegen tegen AA Gent. Een opsteker voor Gent?

Bekijk AA Gent - Dynamo Kiev komende woensdag 23 september om 21.00 op Proximus Sports 1, beschikbaar in de Proximus Pickx All Sports Option.

 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top