Blijft Standard thuis onoverwinnelijk?

Sport | In de eerste wedstrijd waarbij de Rouches weer voor hun publiek mogen voetballen, zullen ze zondag ongetwijfeld een verderzetting van hun uitstekende seizoensstart voor ogen hebben. Ze ontvangen Kortrijk voor de zesde speeldag van de Jupiler Pro League. Maar opgelet, want de Kerels kunnen opnieuw terugvallen op hun steraanvaller Terem Moffi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sclessin zal weer brullen. Enfin, relatief dan toch, want zondag mogen er slechts 7.500 supporters op de tribunes plaatsnemen.Toch zou hun aanwezigheid de Rouches nog meer moeten motiveren om thuis ongeslagen te blijven sinds de hervatting van het seizoen – ze haalden sindsdien een overwinning en een gelijkspel. Als je het succes van donderdagavond tegen Bala Town meerekent in de tweede kwalificatieronde voor de Europa League, wonnen ze zelfs tweemaal.
 
De ploeg van Philippe Montanier is goed uit de startblokken gekomen sinds de hervatting van het kampioenschap en staan momenteel op de derde plaats in het klassement. Zelfs met een minder scherpe aanvalslinie – ze scoorden slechts zes goals -kunnen de mannen van Standard nog rekenen op de op één na beste verdediging van de Jupiler Pro League. Ze kregen namelijk nog maar twee tegendoelpunten te slikken. Tussen de doelpalen is Arnaud Bodart amper op fouten te betrappen, denk maar de penalty van de ploeg uit Wales die hij buiten de netten hield.
 
Komend weekend zullen de Luikenaars hun verlies tegen OHL van de vorige speeldag moeten vergeten en punten pakken. Een tweede misstap kan namelijk erg schadelijk zijn.
 
De terugkeer van Terem Moffi
 
Hun tegenstander zal het hen in elk geval niet makkelijk maken. Kortrijk staat momenteel vierde in het klassement, maar moest de derde plaats enkel aan Standard afgeven vanwege het doelsaldo (+4 voor Luik, +3 voor Kortrijk). Beide teams legden aan het begin van het seizoen een vergelijkbaar parcours af: drie overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag. Als een van de ploegen de drie punten kan pakken, klimt die naar de tweede plaats in het klassement.
 
KVK rekent in Sclessin op hun topspits Terem Moffi. De Nigeriaan is terug nadat hij drie wedstrijden out was wegens een spierscheur. Hij vond tegen Gent op de tweede speeldag al het doel en zou de Luikse verdediging wel eens kunnen verschalken.
 
Volg de Jupiler Pro League live en integraal op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in iOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top