Een nieuw Serie A-seizoen: wat mogen we van de nieuwkomers verwachten?

Sport | Italië maakt zich op voor een nieuw voetbaljaar. Bij een nieuw seizoen horen ook telkens nieuwe namen. De Serie A nam afscheid van Lecce, SPAL en Brescia. Benevento Calcio, FC Crotone en Spezia Calcio namen hun plek in. Een korte schets van de drie promovendi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Benevento Calcio

Beginnen doen we met de kampioen van vorig seizoen in de Serie B. Benevento zal bij vele volgers van het Italiaanse voetbal nog een belletje doen rinkelen. Het is namelijk de tweede keer ooit dat de club in de hoogste afdeling van Italië mag voetballen. In 2017 was er de primeur om in hetzelfde seizoen meteen uit de Serie A te tuimelen. Twee seizoenen later is de Zuid-Italiaanse club terug, en hoe. Benevento werd met sprekend gemak kampioen in de Serie B. Met 86 punten hadden ze maar liefst 18 punten meer dan vicekampioen Crotone. Het wordt straks uitkijken naar de duels met Napoli en Lazio. Napels en Benevento zijn nagenoeg buren van elkaar en bij Benevento voetbalt Roberto Insigne, de broer van Napoli-boegbeeld Lorenzo. Wanneer Lazio vervolgens de tegenstander wordt, krijgen we nog een duel tussen twee broers. Deze keer op coachgebied. Terwijl Simone Inzaghi al jaren het mooie weer maakt bij Lazio, loodste broer Filippo Benevento naar de Serie A.

FC Crotone

Ook Crotone wist nog niet te vaak te proeven van eersteklassevoetbal. Pas in 2016 komt de club voor het eerst piepen in de Serie A. In het eerste jaar werd de degradatie nipt vermeden, maar in 2018 (nota bene hetzelfde jaar waarin Benevento degradeerde) moest de club zich terug opmaken voor Serie B-voetbal. Aan de suprematie van Benevento konden ze het voorbije seizoen weinig doen, maar Crotone wist wel de Serie B-topschutter in hun rangen te hebben. De Nigeriaan Nwankwo Simy wist met 20 goals de Capocannoniere-titel binnen te rijven.

Spezia Calcio

Een primeur dit seizoen in de Serie A, want met Spezia Calcio verwelkomt de hoogste afdeling in Italië een nagelnieuwe naam. Voor het eerst zal de Ligurische club Spezia mee mogen doen met de grote jongens. Spezia dwong promotie af na barragewedstrijden tegen Frosinone, de club waar Italië-icoon Alessandro Nesta coach is. De historische promotie luidt ook meteen een gigantische missie in. De club teerde vorig seizoen op heel wat huurlingen en met het geringe budget zal diezelfde tactiek hoogstwaarschijnlijk opnieuw toegepast worden door het bestuur om te strijden voor het behoud. Toch werd er reeds een nieuwe, attractieve naam aangetrokken. Met Jeroen Zoet, die van 2013 tot 2019 de onbetwiste nummer 1 in doel was bij PSV Eindhoven, is er alvast een brok aan ervaring aangetrokken. Leuk detail nog om af te sluiten: Spezia Calcio is de ex-club van Club Brugge-aanvaller David Okereke.

Volg de nieuwe jaargang van de Serie A live en exclusief op Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top