Wanneer krijgen we Mehdi Carcela nog eens aan het werk te zien?

Sport | Met een 10 op 12 kende Standard alvast een uitstekende seizoensstart. De Rouches moeten in de stand van de Jupiler Pro League enkel een tot nu toe foutloos Charleroi voor zich dulden. Alles lijkt op wieltjes te lopen op Sclessin, maar dat is dan buiten de situatie van Mehdi Carcela gerekend. Krijgt de nummer 10 tegen Oud-Heverlee Leuven de kans om zich nog eens te tonen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De mooie seizoensstart van Standard staat in schril contrast met de situatie van Carcela, die vanaf de zijlijn moet toekijken hoe goed de Luikenaars het doen op dit moment. Sinds het seizoen 2020-2021 op gang werd getrapt, kreeg de Marokkaanse international nog geen enkele speelminuut van de nieuwe coach Philippe Montanier.

Emotioneel geveld door corona

Zo weinig tot geen speeltijd voor Carcela bij Standard is best een zeldzaamheid. De reden zou bij het coronavirus moeten te vinden zijn. Midden augustus raakte namelijk bekend dat Carcela het emotioneel zwaar had of heeft door de coronacrisis. Vandaar dat hij maar weinig spelvreugde zou hebben.

Klopt die uitleg, of is er meer aan de hand? Of de nieuwe coach Montanier en Carcela niet op dezelfde lijn staan, is niet zozeer geweten. Wel weten we uit het verleden dat de Marokkaan zich wel eens durfde misdragen, ook onder Michel Preud’homme. Eind vorig seizoen waren de prestaties van Carcela al niet noemenswaardig, en Preud’homme is nog steeds bij Standard (zij het als vicevoorzitter nu). Zou op die manier de relatie tussen Standard en Carcela aan het vertroebelen zijn?

Wraak op OHL

Na een interlandbreak zou de hervatting van de competitie een nieuwe start kunnen inluiden voor Carcela. De frivole middenvelder zal immers het voetballen niet verleerd zijn en een Carcela in vorm kan altijd nog een bijdrage leveren aan dit Standard. Maar dan moet hij wel zijn oudere hoogvorm weten te vinden. Wie weet kan hij tegen OHL het ongelijk van de coach bewijzen?

Promovendus Leuven kende een degelijke start, met twee gelijke spelen, een zege en een verliespartij. Hiermee draait OHL momenteel mee in de top tien van het klassement.

Bovendien heeft Standard nog een eitje te pellen met de Leuvenaren. In de voorbereiding speelden de twee teams twee oefenpotjes tegen elkaar. De eerste partij eindigde op 1-1. Het tweede duel, waar Carcela tussen de lijnen stond, werd met 1-0 gewonnen door OHL.

Volg de wedstrijd tussen OHL en Standard aanstaande zaterdag vanaf 18u30, net als de rest van het Belgische kampioenschap, via Eleven Pro League. Je vindt alle kanalen terug in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top