Wat kunnen Cadiz en Huesca bij terugkeer op het hoogste niveau?

La Liga | Anderhalve maand na de 34ste landstitel voor Real Madrid schiet La Liga al opnieuw uit de startblokken. Op de eerste speeldag die dit weekend op gang wordt getrapt door Eibar en Celta Vigo is het vooral uitkijken naar de prestaties van promovendi Cádiz en Huesca, zeker nu haast alle Spaanse topploegen wat extra rust krijgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

La Liga jaargang 2020-2021 wordt op zaterdag 12 september om 21u op gang getrapt door Eibar en Celta Vigo. Op de eerste, eerder onthoofde speeldag is het vooral uitkijken naar de prestaties van twee teams die de stap van de Segunda Division naar de hoogste klasse mochten zetten: SD Huesca en FC Cádiz.

De opmerkelijke prestaties van recente nieuwkomers zoals Granada (6de in 2019-2020), Getafe (8ste in 2017-2018) en Villarreal (6de in 2013-2014) indachtig, zullen beide teams alles op alles zetten om geen mal figuur te slaan en een verlengd verblijf in eerste klasse af te dwingen. Zeker omdat zowel Huesca als Cádiz bij hun laatste doortocht op het hoogste toneel slechts een jaar stand wisten te houden.

Geen gemakkelijke opdracht

Iedere coach beseft maar al te goed dat een goede start cruciaal is in een lang en slopend seizoen, anders wordt het al gauw achter de feiten aanhollen. FC Cádiz krijgt zaterdagavond om 21u meteen Osasuna, vorig jaar 10de, over de vloer. Coach Alvaro Cervera, die in de laatste rechte lijn de titel in de Segunda Division aan SD Huesca moest laten, wil met zijn tactiek gestoeld op de counteraanval hoge ogen gooien op het hoogste niveau. Daarvoor werd met spits Alvaro Negredo ook alvast een grote brok ervaring naar Andalusië gehaald. Naast onder meer Jose Manuel Jurado (ex-Atlético Madrid en Schalke) en de 41-jarige kapitein Alberto Cifuentes, die samen met de coach de opmars van de club in de recente jaren meemaakte, moet hij het schip naar een veilige haven weten te loodsen.

SD Huesca treft zondag om 18u30 met Vilarreal een van de ploegen van na de coronabreak in Spanje. Nieuwbakken coach Unai Emery moet op dat elan voortborduren en El Submarino Amarillo (de gele onderzeeër) naar nieuwe hoogtes stuwen. Huesca, van zijn kant, wil na de tweede promotie in drie jaar tijd een verlengd verblijf in de eerste klasse boeken. De fameuze eindspurt in de tweede klasse indachtig, waarin de troepen van trainer Michel vijf punten goedmaakten op Cadiz en zo de titel nog konden meegrissen, surfen de bespelers van het piepkleine El Alcoraz (7.800 plaatsen) alvast op een positieve golf. Voor de doelpuntenproductie rekent de club uit Aragon op de Japanse international Shinji Okazaki.

Waar zijn de Spaanse topploegen?

Haast alle Spaanse topploegen krijgen één tot twee weken extra rust van La Liga. Dat omdat ze stuk voor stuk in augustus nog in actie dienden te komen op het Europese toneel ofwel in de Champions League of in de Europa League. Thibaut Courtois en Eden Hazard krijgen met Real Madrid, net als Getafe, een weekje extra respijt. Voor Barcelona, waar Lionel Messi de afgelopen weken een heuse storm creëerde, is het wachten tot de derde speeldag voor ze de zorgen van zich af kunnen spelen. Ook Europa League-winnaar Sevilla, Atlético Madrid en promovendus Elche komen dan pas in actie.

Volg de nieuwe jaargang van La Liga live en exclusief op Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het volledige programma van de eerste speeldag:

Zaterdag 12/09:

  • Eibar - Celta om 16u op Eleven Sports 1
  • Cadiz-Osasuna om 21u op Eleven Sports 1
Zondag 13/09:
  • Real Valladolid- Real Sociedad om 16u op Eleven Sports 1
  • Villareal - Huesca om 18u30 op Eleven Sports 1
  • Valencia - Levante om 21u op Eleven Sports 1
Maandag 14/09:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top