Kunnen de Jonge Duivels opnieuw stunten tegen Duitsland?

Sport | Op 17 november 2019 sleepten de Jonge Duivels een knappe 2-3 zege in de wacht in en tegen groepsfavoriet Duitsland. Op 8 september kijken de troepen van bondscoach Jacky Mathijssen de Duitse talenten opnieuw in de ogen. Een belangrijk duel met het oog op een ticket voor het EK 2021.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net als voor de Rode Duivels is het ook voor de U21 begin september opnieuw verzamelen geblazen. Terwijl de grote jongens al zeker zijn van kwalificatie voor het EK 2021, moet de U21 nog vol aan de bak om het felbegeerde ticket voor het EK in Slovenië en Hongarije te pakken te krijgen.

Na vier speeldagen prijken de Jonge Duivels met 7 op 12 bovenaan groep 9, maar de andere landen volgen de Belgen op de voet en hebben stuk voor stuk een match minder gespeeld. Volgens kersvers bondscoach Jacky Mathijssen, die de naar Cyprus vertrokken Johan Walem opvolgde, moeten de Jonge Duivels "3 van de 4 matchen die ons nog resten absoluut winnen". Enkel de groepswinnaar en de vijf beste nummers twee plaatsen zich namelijk voor de volgende groepsfase, waarin wordt uitgemaakt welke acht landen een ticketje voor het mini-EK in Oost-Europa mogen boeken. Er wordt dus maar best gewonnen thuis tegen Duitsland, een duel dat je dinsdagavond 8 september om 16u rechtsreeks kan bekijken op Proximus Sports 1.

Weifelende start uitgewist met glanspresatie tegen Duitsland

Na een nederlaag tegen Wales op de openingsspeeldag (1-0) en een gelijkspel thuis tegen Bosnië en Herzegovina (0-0) moesten de Beloften, met een fel gewijzigde kern na het EK 2019, zich herpakken wilden ze nog enigszins kans maken op een ticket voor het EK. En dat deden de Jonge Duivels ook. Na een 4-1 tegen Moldavië ging de jonge meute in Freiburg met een 2-3 overwinning tegen Duitsland aan de haal. Een ware stunt, als je weet dat het Duitsland van bondscoach Stefan Kuntz de afgelopen twee EK's telkens de finale mocht betwisten en in 2017 zelfs aan het langste eind trok.

Zonder goudhaantje Jérémy Doku

Jacky Mathijssen kan voor de confrontatie met Duitsland wel niet langer een beroep doen op Jérémy Doku, die van bondscoach Roberto Martinez zijn eerste A-selectie in de bus kreeg. Met het duo Zinho Vanheusden (Standard) en Sebastiaan Bornauw (FC Köln) en Mile Svilar (Benfica) in doel kan België U21 wel rekenen op een solide defensie.

Vooraan wordt het rekenen op Lois Openda (Vitesse), Charles De Ketelaere (Club Brugge) en Francis Amuzu (Anderlecht) om voor de doelpunten te zorgen. Bij Duitsland loopt trouwens de kersverse Anderlecht-huurling Lukas Nmecha in de spits. Met ook nog toptalent Florian Wirtz in de rangen weet je dat de Beloften boven zichzelf zullen moeten uitstijgen om een tweede stunt over de streep te trekken.

Of de Jonge Duivels hun stunt tegen Duitsland kunnen overdoen ontdek je op dinsdag 8 september vanaf 15u45 op Proximus Sports 1. Een maand later staat op 9 oktober om 19u45 de ontmoeting met Wales, ook live te volgen op Proximus Sports 1, op de agenda.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top