Mikautadze (Seraing) pas tweede speler die vierklapper kan scoren in 1B

Sport | Georges Mikautadze gaf maandag in Lommel meteen zijn visitekaartje af. De huurling van FC Metz scoorde maar liefst 4x voor zijn nieuwe club RFC Seraing en werd zo pas de tweede speler die meer dan drie goals in een 1B-wedstrijd kon scoren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De enige speler die het kunstje van Mikautadze ook al kon uitvoeren is Dante Vanzeir. De huidige Unionspits scoorde in december 2018 ook al eens vier goals voor Beerschot. Hij had toen 77 minuten nodig om de defensie van Tubize 4x te verschalken. Mikautadze had 'maar' 72 minuten nodig om de Lommelse verdediging 4x te passeren.

Mikautadze wordt meteen ook de op één na jongste hattrickheld van 1B. Met zijn negentien lentes moet de Fransman enkel Daan Heymans voor zich laten. Die scoorde op z'n achttiende al eens 3x voor KVC Westerlo tegen Lierse SK.

Het kan straffer

Als afsluiter geven we ook nog even een nog straffere vierklapper mee uit het pré-1B tijdperk. In 2014 - 2015 scoorde Harlem Gnohéré in de toenmalige tweede klasse eens vier goals in 17 minuten tijdens ASV Geel - RAEC Mons (0-5).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top