Shinton (Club NXT) meteen jongste penaltypakker uit 1B-geschiedenis

Sport | Club Brugge NXT begon het seizoen met een 2-0 nederlaag bij RWDM. De jonge Bruggelingen toonden zich wel een waardige tegenstander en kregen in de eerste helft zelfs de beste kansen. Toch was het vooral dankzij doelman Nick Shinton dat Club NXT de rust haalde met een 0-0. De jonge goalie stopte namelijk een strafschop van Yagan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 19-jarige Aalstenaar werd zo meteen de jongste penaltypakker uit de geschiedenis van 1B. Dat lijkt misschien logisch omdat Shinton het doel verdedigt van een beloftenelftal, maar toch was er nog een goalie die op zijn 19e al een strafschop stopte in 1B: Berke Özer van KVC Westerlo.

De Turkse goalie van Westerlo was recordhouder sinds begin dit jaar, maar Shinton was zaterdag welgeteld 155 dagen jonger dan Özer bij zijn penaltysafe eerder dit jaar (19 januari 2020 tegen OHL). Gaetan Coucke (ex-Lommel) bezit nu de derde plek, maar hij was wel 'al' 20 toen hij in februar 2019 even de Lommelse held was tegen Union.

Stevige namen

Opvallend is wel dat de drie youngsters een strafschop stopten van illustere penaltytrappers. Shinton was Yvan Yagan de baas, Özer hield Thomas Henry van een extra doelpunt en Coucke deed Youssoufou Niakaté naar de hoofdharen grijpen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.