Analyse Lommel SK (1B): ijzersterke Belgische as omringd door buitenlandse toptalenten

Sport | In de laatste rechte lijn richting competitiestart nemen we de acht deelnemers voor het Proximus League-seizoen 2020 - 2021 even onder de loep. Wie liet zich gelden op de transfermarkt, wat vertelden de oefenduels ons en tot waar reiken de ambities? Vandaag is Lommel SK aan de beurt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lommel kon zich vorig seizoen pas om de laatste dag behoeden van Play-downs na een bibbermatch tegen rechtstreekse concurrent KSV Roeselare. De club kon zich zo voor het eerst in haar geschiedenis opmaken voor Play-off 2, maar Covid-19 stak daar een stokje voor.

De fans kregen een regelrechte soap in de plek nadat eigenaar Udi Shochatovitch plots niet meer thuis gaf en de club een race tegen de licentieklok startte. Uiteindelijk bood City Football Group een uitweg en begon de club met een compleet nieuw elan aan de zomer.

Belgische ervaring, buitenlandse frivoliteit

Heel wat spelers verlieten de club, maar de meeste titularissen (Svedkauskas, Hendrickx, Neven, Brebels, Thordarson, Henkens, Aabbou, ...) bleven toch hangen in Noord-Limburg. Daarnaast slaagde de club erin om niemand minder dan Stijn Wuytens binnen te halen. De Limburgse verdediger streed vorig seizoen met AZ nog voor de landstitel in Nederland, maar moet nu de nieuwe patron bij Lommel worden. Daarnaast versterkte Lommel de centrale as ook nog met Verschueren (NAC Breda) en Lemoine (KV Mechelen). Kis (Union) werd gehaald als nieuwe ervaren linksachter.

Voor de meer frivolere posities trok City Football Group de internationale markt op en snoepte het heel wat toptalenten af voor de neus van grotere Belgische (Club Brugge) en Europese teams. In Costa Rica was de transfer van supertalent Ugalde topnieuws terwijl er met Cejas (Montevideo) en Kadiri (Ostersunds) ook elders in het ruime netwerk gevist werd. Wellicht komen er voor het einde van de transferperiode nog enkele talenten bij.

Goalgetter?

Uit de Lommelse oefenduels konden we niet veel afleiden. De troepen van Liam Manning speelden amper twee oefenmatchen. Tegen Anderlecht werd er met 3-0 verloren terwijl de Limburgse derby tegen STVV op 1-1 eindigde. In die duels speelde Manning niet met zijn typeploeg waardoor het nog wat gissen is wie er aan de aftrap zal staan op de eerste speeldag.

Op papier lijkt Lommel wel een ploeg te hebben die mee moet kunnen doen voor de titel. Al is het natuurlijk wel de vraag hoe de jonge, buitenlandse talenten omgaan met de wat ongewone competitieformule van 1B. Defensief lijkt Lommel alvast gewapend om mee te dingen naar de oppergaai. Afwachten of ook het hertekende offensieve compartiment ook een schot in de roos wordt. Een goalgetter lijkt onontbeerlijk bij elke ploeg met titelaspiraties, en bij Lommel moeten zowel Ugalde als Kadiri - volgens hun adelbrieven - in staat zijn om die rol op zich te nemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top