Deze 3 toptrainers zoeken momenteel een nieuwe club

Sport | De voetbalwedstrijden volgen elkaar momenteel in snel tempo op sinds de coronacrisis heel wat competities en toernooien een tijdlang had stilgelegd. Na het afronden van de Champions League en Europa League kunnen we onze blik eindelijk richten op volgend seizoen. Proximus Pickx belicht alvast drie topcoaches die staan te popelen om weer aan het werk te gaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Massimiliano Allegri

Juventus-voorzitter Andrea Agnelli verraste recentelijk vriend en vijand door begin deze maand Andrea Pirlo aan te stellen als hoofdcoach van Juventus. De wereldkampioen van 2006 is natuurlijk een levende legende bij de Turijnse club, maar ervaring langs de zijlijn heeft Pirlo nauwelijks. Massimiliano Allegri, die Juventus succesvol coachte van 2014 tot 2019, had eventueel ook een kanshebber geweest om terug te keren naar het vertrouwde nest.

Allegri werd sinds zijn vertrek bij Juve al vaker gelinkt aan Europese topclubs. Denken we maar aan Bayern München toen Niko Kovac er werd ontslagen. Vandaag weerklinkt zijn naam geregeld bij PSG, waar Thomas Tuchel momenteel de plak zwaait. In de Franse hoofdstad telt de voorbije jaren maar één ding: de Champions League winnen. Als Tuchel daar straks niet in slaagt, zou het wel eens heet kunnen worden onder zijn voeten. Ook bij Internazionale, de ploeg van Romelu Lukaku, is het onduidelijk of de huidige coach zal aanblijven. De toekomst van Antonio Conte bij Inter is hoogst onzeker. Pas na de Europa League-campagne zal er een gesprek plaatsvinden met het bestuur.

Mauricio Pochettino

Net als Allegri wordt de naam van Mauricio Pochettino vaak genoemd bij Paris Saint-Germain. Welke naam ook verschijnt als het over PSG gaat, een verplicht vertrek van Tuchel zou de Parijzenaars een stevige duit kosten. De Franse krant l’Equipe berekende dat een ontslag de club zo’n 15 miljoen euro zou kosten. Dat lijkt een cheque die de eigenaars uit Qatar liever anders zouden besteden, maar in het voetbal kan het snel gaan.

Pochettino zelf werd de voorbije herfst de laan uitgestuurd bij Tottenham. De Argentijn loodste vorig seizoen nog de Spurs naar de Champions League-finale, maar de magie tussen hem en de spelers leek daarna op. Zelf staat hij te popelen om opnieuw aan de slag te gaan. Ook FC Barcelona wordt gelinkt aan de Argentijnse coach. Als Barcelona niet verder zou gaan met Quique Setien - wat na de blamage tegen Bayern München (2-8) heel waarschijnlijk is - kan Pochettino de nummer 1-kandidaat worden om hem op te volgen. Enige kink in de kabel: Pochettino heeft een verleden als speler en coach bij Espanyol, de stadsrivaal uit Barcelona.

Maurizio Sarri

En wat met Atlético Madrid? De Spaanse kranten speculeerden weer volop over de toekomst van coach Diego Simeone na de uitschakeling in de Champions League. Voor velen is zijn rijk bij Atlético voorbij. Het afbraakvoetbal van Simeone werd de voorbije jaren door weinig mensen gesmaakt. Een nieuwe stijl zou ene Maurizio Sarri kunnen introduceren, die van aanvallend voetbal houdt. Een Italiaan aan het roer bij Atlético? Het kan. Het is wel van het seizoen 1999-2000 en Claudio Ranieri geleden.

Sarri, die niet zijn flitsend Napoli-voetbal kon brengen bij landskampioen Juventus, werd na de uitschakeling in de Champions League aan de deur gezet door het Juve-bestuur. Tussen Napoli en Juve coachte hij ook nog Chelsea. Een terugkeer naar de Premier League zou ook tot de mogelijkheden behoren. Bij Newcastle is er met een nieuw, ambitieus project begonnen via Saudische investeerders. Bij een kakelvers en prestigieus project hoort dan ook een topcoach, zullen ze in Newcastle denken.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top