Analyse RFC Seraing (1B): solide basis met een fris Frans sausje

Challenger Pro League | In de laatste rechte lijn richting competitiestart nemen we de acht deelnemers voor het Proximus League-seizoen 2020 - 2021 even onder de loep. Wie liet zich gelden op de transfermarkt, wat vertelden de oefenduels ons en tot waar reiken de ambities? Vandaag is RFC Seraing aan de beurt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Luikenaars eindigden vorig seizoen op een gedeelde tweede plaats na kampioen KMSK Deinze. Ook zij raakten uiteindelijk in 1B omdat ze (via het BAS) een proflicentie behaalden en er te weinig teams overbleven in het profvoetbal. Maar dat wil absoluut niet zeggen dat Seraing niet de kwaliteiten heeft om zich te manifesteren in het profvoetbal... integendeel.

Solide kern

Seraing had vorig seizoen al een stevige kern waarin heel wat ervaren jongens als Olivier Werner (ex-Mons, ex-KV Mechelen, ...), Benjamin Boulenger (ex-OHL, ex-Charleroi), Florent Stevance (ex-Charleroi, ex-Roeselare), Moussa Gueye (ex-Mons, ex-Charleroi) Leroy Labylle (ex-MVV, ex-Zwolle, ex-NEC, ...) en aanvoerder Théo Pierrot jong opkomend talent zoals Iebe Swers (ex-STVV, ex-Lommel), Brahim Sabaouni (ex-Lierse) en Ali Sanogo aansturen. Met dan ook nog eens T1 Emilio Ferrera en T2 Marc Grosjean in de dug-out weet u meteen dat de Luikse selectie het klappen van de zweep al wel kent.

Na de promotie kon Seraing de kern grotendeels samenhouden en gevoelig versterken het Antwerpduo Kakudji - Bernier en een 'pakketje' talenten van zusterclub FC Metz.

Surplus uit Metz

Dat 'pakketje' liet zich in de voorbereiding regelmatig opmerken. Vooral Mikautadze, Lahssaini en Ndiaye lieten mooie dingen zien en zorgden er zo mee voor dat de pijn van het verlies van de langdurig geblesseerde Sanogo toch een beetje verzacht werd. Zo nam Mikautadze prompt vier goals voor zijn rekening in de voorbereiding.

Toch was het een voorbereiding met ups & downs. Seraing kon enkel winnen van Rupel Boom (1-0) en de U23 van FC Metz (4-1). Tegen Patro Eisden bleven Les Metallos op een 1-1 steken en tegen eersteklassers KV Mechelen (0-0) en KAA Gent (2-1 verlies) toonden ze zich weerbaar, maar konden ze toch niet stunten. In de eerste oefenpot tegen het A-elftal van Metz werd er dan weer zwaar verloren (4-1).

Afwachten

Bekende 'oudjes' en minder bekende talenten moeten van RFC Seraing een geduchte tegenstander maken. Een goede start zal belangrijk zijn om de rust te bewaren, maar er bestaat geen twijfel dat er muziek zit in het elftal van Ferrera. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top