Eric Choupo-Moting, de onverwachte held van PSG

Sport | PSG heeft zich na een ware inhaalrace tot in de halve finales van de Champions League geknokt. Met dank aan invaller Eric Choupo-Moting, die in de laatste seconden van het kwartfinaleduel tegen Atalanta de bevrijdende 1-2 scoorde. Straf toch wel voor iemand die vaak bekritiseerd wordt en normaal niet meer speelde voor de Parijzenaars.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de tweede keer in zijn geschiedenis, na het epische seizoen 1994-1995, wist Paris Saint-Germain zich bij de beste vier van Europa te scharen. Niet supersterren Neymar of Kylian Mbappé gingen met de eer lopen. De Braziliaan speelde degelijk en Mbappé deed geregeld de defensie van Atalanta pijn, maar het was Eric Choupo-Moting die de pluimen op zijn hoed mocht steken na de match. De invaller scoorde de finale tweede goal die PSG het ticket richting de halve finales schonk.

Contract twee maanden verlengd

Dat net Choupo-Moting PSG over de streep trok, maakt het verhaal des te mooier voor de Kameroense aanvaller. Tot enkele weken terug stond hij niet meer op de spelerslijst van de Parijse topclub. Zijn contract liep dit seizoen af en hij kreeg te horen andere oorden te mogen opzoeken.

Maar plots vertrok in volle coronacrisis Edinson Cavani bij PSG. Zijn contract werd ook niet verlengd en Cavani trok de deur achter zich dicht. Dat deed Choupo-Moting niet, die instemde met een contractverlenging van twee maanden om zo nog de Champions League-campagne met PSG af te ronden. Het kan voor de aanvaller een vertrek in schoonheid worden. Op zijn 31ste zorgde hij woensdagavond alvast voor een belangrijke bijdrage in de halsstarrige zoektocht van Paris Saint-Germain naar de beker met de grote oren.

Gekomen dankzij Tuchel

“Eric doet zijn uiterste best op training. Hij kent zijn plaats en rol ook in het team. Hij weet dat hij in de pikorde achter Mbappé en Mauro Icardi staat”, liet PSG-coach Thomas Tuchel nog in juli weten. De twee kennen elkaar ook van een eerdere periode. Choupo-Moting maakte namelijk deel uit van de kern van Mainz toen Tuchel daar coachte. Het was onder impuls van de Duitser dat PSG Choupo-Moting in de zomer van 2018 aantrok.

Maar die transfer werd geregeld op de korrel genomen door de media. Zelfs de supporters van PSG durfden geregeld de spot drijven met hun eigen speler. Maar het gebrek aan techniek maakte de Kameroener goed met zijn strijdlust, een eigenschap die woensdagavond tegen Atalanta van pas kwam.

Volg de eindfase van de Champions League exclusief op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top