Oefenduels 1B: Seraing dankt Mikautadze (bis); Lierse K. kan kansen niét afmaken en Club NXT wint in Nederland

Sport | Woensdag stonden er twee 1B-teams in de oefenwei. RFC Seraing speelde tijdens hun vijfdaagse stage in Metz tegen de beloften van FC Metz terwijl Lierse Kempenzonen een oefenduel speelde tegen Patro Eisden. Club Brugge NXT klopte het Nederlandse Hoek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In Metz werd alweer duidelijk dat nieuwkomer Mikautadze wel eens een stevig wapen kan worden in het debuutseizoen van RFC Seraing in 1B. De huurling van... FC Metz scoorde 2x tegen zijn ex-ploegmaats en zorgde zo alweer voor een comfortabele wedstrijd voor zijn nieuwe team. Ook oudgediende Gueye scoorde 2x waardoor Seraing met een mooie 1-4 overwinning het veld af kon.

Lierse Kempenzonen kwam dan weer niet tot scoren tegen Patro Eisden. De troepen van Tom Van Imschoot hadden nochtans de beste kansen, maar het vizier van Bitsindou, Gilis en El Ansri stond niet scherp. Vermeiren kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn poging strandde op de paal.

Club Brugge NXT stond dinsdag op het veld bij de Nederlandse amateurclub Hoek. Sagna zorgde voor een 0-1 ruststand en na de pauze verdubbelde Hautekiet de score. Hoek kwam nog terug tot 1-2, maar de Brugse jonkies hielden toch stand.

Lommel SK oefende normaliter ook tegen Dender EH, maar de Oost-Vlaamse club liet eerder deze week weten dat het alle oefenduels voor de komende dagen afgelast had. Ook de match tegen KMSK Deinze gaat niet door.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top