Heeft Ruslan Malinovskyi de mooiste linkervoet in de wereld?

Sport | Atalanta neemt het woensdagavond om 21u in de kwartfinale van de Champions League op tegen PSG. Ruslan Malinovskyi, ex-Racing Genk, start mogelijk in de basis en kan nog een keer zijn begenadigde trap met zijn linkervoet in de picture zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De liefhebbers van de Jupiler Pro League kennen de kwaliteiten van Ruslan Malinovskyi al langer. Nadat hij met Zorya Luhansk Charleroi in 2015 in de voorrondes van de Europa League uitschakelde, leidde hij Racing Genk in 2019 naar zijn vierde landstitel. Sinds dit seizoen speelt de spelmaker voor Atalanta en tot op heden doet hij het daar best goed.

Specialist in afstandsschoten

Hij begon het seizoen als luxe-invaller en het was wachten tot 22 oktober 2019 vooraleer hij zijn eerste goal voor Atalanta wist te scoren. Hij trof raak op het veld van Manchester City. Atalanta was toen nog op zoek naar zijn tweede adem nadat het zich dankzij een straf seizoen voor het eerst voor de Champions League wist te kwalificeren.

Het terugvinden van dat niveau viel samen met de doorbraak van Malinovskyi. De Oekraïner scoorde uiteindelijk 8 keer, maar leverde ook 5 assists in 34 matchen in de Serie A. Goede statistieken voor een eerste seizoen in de Italiaanse competitie. Zijn cijfers werden na de coronabreak een stuk beter, mede dankzij enkele pareltjes tegen Lazio en Juventus, waar hij de uitzonderlijke kwaliteit om met zijn linkervoet doelpunten van buiten de zestien meter te scoren nog maar eens liet zien.

De zware erfenis van Ilicic

In de kwartfinales van de Champions League wacht de moeilijke wedstrijd tegen PSG. Vooral omdat sterkhouder Josip Ilicic (zijn uitgebreide verhaal kan je HIER terugvinden) niet van de partij zal zijn door een depressie. De Sloveen kende een zeer goed seizoen met 21 doelpunten en 9 assists in 34 wedstrijden. Hij was in de vorige ronde nog goed voor vier doelpunten tegen Valencia.

Trainer Gian Piero Gasperini lijkt Ruslan Malinovskyi het vertrouwen te gaan geven om de rol van Ilicic over te nemen. In de 3-4-2-1 is er nog één plaats in het aanvallende gedeelte beschikbaar, naast Duvan Zapata en ‘Papu’ Gomez. Mario Pašalic en Luis Muriel zijn twee andere opties, maar de Oekraïner heeft het voordeel dat hij kan aanvallen én verdedigen. Bovendien is zijn meerwaarde op spelhervattingen ook een pluspunt en dat zou hem ook een voordeel kunnen geven om tegen PSG in de basis te starten.

Volg Atalanta-PSG en alle wedstrijden van de kwartfinales van de Champions League exclusief op Proximus Sports, beschikbaar in de All Sports Optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top