Titelfavorieten verslikken zich in openingsweekend

Sport | Na 5 maanden zonder competitievoetbal rolde de bal afgelopen weekend opnieuw in de Jupiler Pro League. Kampioen Club Brugge mocht zaterdag thuis tegen Charleroi de jaargang 2020-2021 op gang trappen. Een eerste vaststelling na 90 minuten voetbal: geen enkele topclub kon echt overtuigen. Het sein voor een spannende competitie?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie na de hitte van afgelopen weekend een blik werpt op de stand van de Jupiler Pro League denkt misschien in eerste instantie dat hij een fata morgana aanschouwt. Niets is echter minder waar. Na respectievelijk een thuisnederlaag tegen Charleroi en een verlies op Stayen staan Club Brugge op de 17de en Gent op de 14de plaats in de rangschikking. Van een verrassing gesproken, want beide ploegen zijn dit seizoen de titelpretendenten. Gaat het hier om een accident de parcours of zijn beide teams gewoon weg niet klaar voor het seizoensbegin?

Club bijt tweede keer in het zand

Wie van blauw-zwart sportieve revanche verwacht had na het verlies in de bekerfinale tegen Antwerp vorige week, kwam er bekaaid vanaf. Opnieuw gaven een aantal sleutelspelers niet thuis, waardoor Charleroi dankzij een blunder van Brandon Mechele Club de eerste thuisnederlaag in de competitie kon aansmeren sinds maart 2019. De nervositeit bij de landskampioen neemt zienderogen toe. Misschien het signaal voor het bestuur dat er vooral aanvallend nog het een en het ander moet bijkomen?

Het nummer 2 van de vorige jaargang, AA Gent, kon echter niet profiteren van de eerste misstap van Brugge. De Buffalo's gingen namelijk zelf ook de boot in op het veld van STVV. Opvallend was dat Gent-coach Jess Thorup geen enkele nieuwkomer aan de aftrap liet verschijnen. Het gemis van Jonathan David, die onderweg is naar het Franse Lille, liet zich ook voelen. Als dan ook nog eens je defensie aan het klungelen slaat, heb je het natuurlijk vlaggen. Op die manier wachten de Oost-Vlamingen al sinds 2012 op een driepunter op de openingsspeeldag.

Standard en Genk winnaars van het weekend

Toegegeven, geen enkele topclub maakte in het openingsweekend een onuitwisbare indruk. Al kunnen de hitte en de lange onderbreking wel enigszins ingeroepen worden als verzachtende omstandigheden. Slechts twee topclubs slaagden erin hun seizoen met een driepunter te beginnen: Standard en Racing Genk. De Rouches boekten een zuinige, maar verdiende zege tegen Cercle (eindstand: 1-0), terwijl Racing Genk in het laatste kwartier op en over Zulte-Waregem ging (eindstand: 1-2).

Antwerp, dat dit seizoen opnieuw steile ambities koestert, moest zich tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel tegen Excel Moeskroen. The Great Old stelde de nagelnieuwe Moeskroen-goalie Koffi een aantal malen op de proef, maar moest zich, na het openingsdoelpunt van Lior Refaelov, uiteindelijk tevreden stellen met een punt na een mooie knal van Marko Bakic. Een teken van decompressie na de historische bekerfinale?

En Anderlecht zul je je misschien afvragen? Wel, paars-wit toonde zich in hetzelfde bedje ziek als vorig seizoen: eindeloos gepingel en te naïef in het uitverdedigen. Het kwam dan wel op een 0-2 voorsprong tegen KV Mechelen, maar gaf in de slotfase de gouden driepunter nog uit handen: eindstand 2-2. En zo prijkt voorlopig Waasland-Beveren helemaal bovenaan de rangschikking, een ploeg die tot een week geleden nog in 1B moest aantreden...

Volg alle actie van de Jupiler Pro League op de voet via Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx!

Bovendien biedt Proximus Pickx, sinds de heropstart van de Jupiler Pro League, in haar app (in eerste instantie enkel voor de Android-gebruikers) met de 'Interactieve video player" een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functionaliteit kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functionaliteit kan je de matchen van je favoriete team op een unieke manier beleven!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top