Drie redenen waarom Bayern München de grote favoriet is voor de Champions League

Sport | Bayern München zou geen problemen moeten kennen om zich zaterdagavond te plaatsen voor de volgende ronde van het kampioenenbal. In de heenwedstrijd ging het immers met 0-3 winnen op het veld van Chelsea. Proximus Pickx geeft je drie redenen waarom er een grote kans is dat Bayern München de Champions League kan winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De beste aanval in Europa

In het voetbal zegt men vaak, aanvallen is de beste verdediging. Met maar liefst 100 doelpunten in de Bundesliga eindigde Bayern aan de top van het klassement inzake gemaakte doelpunten in de vier topcompetities van Europa. De Ligue I werd niet uitgespeeld en telt dus niet mee. Het Atalanta van Rode Duivel Timothy Castagne komt met 98 gemaakte doelpunten het dichtst in de buurt.

Robert Lewandowski was uiteraard de belangrijkste man bij deze cijfers. De Poolse spits scoorde 34 keer in de Bundesliga en was daardoor goed voor één derde van de doelpunten van de Duitse topclub. Thomas Müller, weer topfit, had ook een zeer belangrijk aandeel in deze cijfers. De Duitse aanvaller was goed voor 21 assists en evenaarde zo het record van Kevin De Bruyne bij VfL Wolfsburg. Voeg daar nog spelers als Serge Gnabry en Kingsley Coman aan toe en we begrijpen waarom Bayern zo trefzeker is.

Ongeslagen gedurende 8 maanden

We moeten al teruggaan naar 7 december 2019 om de laatste nederlaag van Bayern terug te vinden. Hans-Dieter Flick had toen net de ontslagen Niko Kovac vervangen en hij moest zijn meerdere erkennen in Borussia Mönchengladbach, dat toen verrassend genoeg aan de leiding stond. Sindsdien wist de uitstekende tacticus tot op heden 26 wedstrijden ongeslagen te blijven.

De voormalige T2 van Joachim Löw, die Duitsland in 2014 naar de wereldtitel loodste, werd beloond met een contract als T1 tot medio 2023. Hij bezorgde Bayern zijn 30ste landstitel en won ook de 20ste Duitse beker uit de clubgeschiedenis.

Ervaring in de Champions League

Bayern München kan binnenkort zijn tweede treble uit zijn geschiedenis winnen, wat Jupp Heynckens in 2013 al eens lukte. Sinds de uitschakeling van Liverpool lijken Die Roten de beste kans te hebben om de Champions League te winnen. In de poulefase pakten ze 18 op 18, waaronder een 10-3 score over twee duels tegen Tottenham. In de heenwedstrijd van 1/8ste finale beet Chelsea zijn tanden stuk op Bayern en verloor het met 0-3.

In de kwartfinales kan Bayern FC Barcelona treffen, die ze in 2013 op weg naar de treble ook wisten uit te schakelen. Op dit moment lijken de Catalanen niet bij machte om Bayern af te stoppen. Op 23 augustus hoopt iedereen in München dat ze in de finale het Manchester City van ex-coach Pep Guardiola treffen én kunnen verslaan.

De terugwedstrijd tussen Bayern München en Chelsea en alle andere wedstrijden van de Champions League zijn integraal te bekijken via Proximus Sports, beschikbaar via de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top