Hoe Bruno Guimaraes alles veranderde bij Lyon

Sport | Olympique Lyon reist aanstaande vrijdag naar Turijn om de terugwedstrijd van de 1/8ste finale van de Champions League tegen Juventus te spelen. Nadat ze de heenwedstrijd (1-0) wonnen, weten ze nu dat er nog niks is beslist tegen de Italiaanse boeman. Om te proberen winnen, zullen ze zeker rekenen op het talent van Bruno Guimaraes, de Braziliaan die OL transformeerde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Bruno Guimaraes is een geweldige speler, we hebben veel meer efficiëntie sinds hij bij ons kwam”, klonken de woorden van Lyon-coach Rudi Garcia nadat zijn team afgelopen februari de derby tegen Saint-Etienne won. Het getuigt de snelheid waarmee de 22-jarige Braziliaan zich aan de ploeg aanpaste. Vurig begeerd door Atlético Madrid in de winter transferperiode, was het op aandringen van zijn landgenoot Juninho dat Bruno Guimaraes eindelijk zijn koffers neerzette in Lyon. Een zeer goede keuze, want in slechts een handvol wedstrijden heeft de Braziliaanse middenvelder een uitstervend team weer op het goede spoor gezet om de nieuwe publiekslieveling te worden.
 
Meesterschap en charisma
 
Overtuigende successen tegen Metz (0-2), Juventus (1-0) en tegen Saint-Etienne (1-0) kort na zijn aankomst gaven de jonge Braziliaan OL een boost. Een speler met een goede balrecuperatie en dito techniek, die bovendien over een uitstekende passing beschikt. Guimaraes valt op door zijn veelzijdigheid. Door zijn meesterschap en zijn charisma stelt hij zijn partners gerust en wordt hij keer op keer sterker, te beginnen met zijn twee ploegmaats op het middenveld, Lucas Tousart en Houssem Aouar, die zich vrijer voelen en nu een rol spelen die meer in overeenstemming is met hun kwaliteiten.
 
Nog voor hij naar Europa kwam, was Bruno Guimaraes al een ster in Brazilië. Hij is aanvoerder van het Olympische team en de inwoner van Rio de Janeiro zou de selectie voor de Spelen van Tokyo leiden, voor het coronavirus roet in het eten gooide. Na zijn uitstekende debuut in het truitje van Lyon  ontving hij een eerste selectie voor het elftal van Braziliaans bondscoach Tite voor de kwalificatiewedstrijden van het WK 2022 tegen Bolivia en Peru, die nu helaas ook zijn uitgesteld.
 
Op zoek naar succes tegen Ronaldo
 
Nog nagenietend van zijn debuut in de Champions League tegen de recente Italiaanse kampioenen afgelopen februari, heeft Bruno Guimaraes opnieuw een kans om op vrijdag indruk te maken. Een sterk optreden van de Braziliaan tegen Cristiano Ronaldo zou Olympique Lyon kunnen helpen om succes te boeken en de kwartfinales te bereiken, een ronde die de Franse club sinds het seizoen 2009-10 niet meer heeft bereikt.
 
Guimaraes, die zijn droom om ooit in de Premier League of La Liga - hij is ook een Spaans staatsburger - te spelen niet verbergt, weet dat door zijn snelle opkomst, opmerkelijke prestaties op het Europese toneel worden vereist. De droom kan misschien al snel werkelijkheid worden: het gerucht gaat dat FC Barcelona zijn prestaties al nauwlettend volgt...
 
Volg Juventus - Lyon deze vrijdagavond vanaf 21.00 uur live op Proximus Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top