Standard op zoek naar consistentie

Sport |
Terwijl Standard zich voorbereidt om Cercle Brugge te ontvangen voor hun eerste competitiewedstrijd aanstaande zaterdag, analyseert Proximus Pickx vooraf het Rouches-seizoen.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een vijfde plek in het laatste, weliswaar ingekorte seizoen, slaagde Michel Preud'homme's er met Standard niet in Club Brugge te bestoken in de titelrace, zoals veel analysten voorspelden. Een beetje versleten kondigde de Luikse coach afgelopen juni aan dat hij niet terug op de bank bij Rouches zou zitten als coach, en zich liever zou concentreren op zijn rol als vice-voorzitter van de club. Zo heeft hij in overleg met het management een belangrijke rol ingenomen bij de benoeming van zijn opvolger, de huidige coach Philippe Montanier.
 
Nieuwe coach, structuur ongewijzigd
 
Net als bij Michel Preud’homme is slagen nooit een gemakkelijke taak voor een coach. De Franse coach is niet van plan om alles op zijn kop te zetten op Sclessin. Hij wil de dynamiek die Preud'homme gedurende twee seizoenen heeft gecreëerd, verderzetten, terwijl hij zijn persoonlijke toets toevoegt. De belangrijkste uitdaging van de man die in 2013 tot beste coach van La Liga werd verkozen, zal ongetwijfeld zijn om meer regelmaat in hun spel te brengen en de efficiëntie in de aanval te verbeteren. Dat waren ook de twee factoren die vorig seizoen te vaak ontbraken bij Les Rouches. 
 
Bekend om zijn tactische flexibiliteit en zijn werk met jonge mensen, zal Montanier het seizoen beginnen met een bijna onveranderde kern, wat zijn taak zou moeten vergemakkelijken. Hoewel ze het hof maken, zullen sterkhouders zoals Zinho Vanheusden, Mergim Vojvoda, Selim Amallah of Samuel Bastien, die na het uitstekende seizoen van 2019-2020 graag willen bevestigen, aanwezig zijn bij de start van het kampioenschap.
 
De play-offs 1 in het vooruitzicht
 
Het eerste doel van de Liégeois aan het begin van het seizoen is om zich te kwalificeren voor de poules van de Europa League, waar ze nog lang niet zeker van zijn. Daarbij moeten de mannen van Standard drie voorrondes doorlopen. In de competitie blijft Standard's ambitie hetzelfde als in voorgaande jaren, namelijk om zich te kwalificeren voor play-off 1, waarbij de plaatsen dit seizoen nog duurder zullen zijn omdat ze slechts uit vier teams zullen bestaan ??in plaats van de gebruikelijke zes. Op die manier wil Standard aan een Europees ticket raken, ofwel via het kampioenschap, of via bekerwinst.
 
Nu de financiën van de club niet bijster zijn, heeft het management al aangekondigd dat ze tijdens de transferperiode voorzichtig met centen zullen omspringen. Er zijn zo weinig inkomende transfers te verwachten aan de oevers van de Maas. Dat zou een kans kunnen zijn voor sommige jonge Academy-spelers om hun neus te laten zien in het eerste team. Als hij tijdens de voorbereiding de vele jonge gasten in de gaten heeft gehouden, heeft Philippe Montanier Nicolas Raskin, Damjan Pavlovic en Denis Dragus in de A-kern behouden. Drie getalenteerde jonge mensen die de “ervaren rotten" zullen moeten helpen om dit seizoen de topposities in de Jupiler Pro League opnieuw te bereiken.
 
Standard begint aanstaande zaterdag om 19.00 uur thuis aan hun seizoen 2020-2021 tegen Cercle Brugge, een wedstrijd die live te volgen is op Eleven Pro League, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top