Transferdrukte bij Lommel: Lemoine, De Busser én nieuwe centrumspits maken opwachting

Sport | Lommel SK heeft alweer een mix van Belgisch en buitenlands talent aan de selectie toegevoegd. De Limburgers kwamen tot een deal met Laurent Lemoine (KV Mechelen) en Jari De Busser (AA Gent) terwijl Jordan Attah Kadiri wellicht vandaag zijn contract kan ondertekenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Laurent Lemoine is natuurlijk geen onbekende voor het 1B-publiek. De nu 22-jarige verdediger heeft een recent Proximus Leagueverleden bij KSV Roeselare en KV Mechelen. Mede door blessures kwam Lemoine het laatste jaar niet al te veel aan spelen toe bij Malinwa waardoor hij - ondanks een lopend contract - op zoek ging naar een andere werkgever. OHL en Union toonden interesse, maar Lemoine koos voor een driejarig avontuur bij Lommel SK. Lemoine kan zowel centraal in de defensie als op de flank uitgespeeld worden.

Jari De Busser trainde al enkele dagen mee aan de Gestelsedijk. De 20-jarige goalie zat op een zijspoor bij AA Gent en hoopt in Lommel zijn carrière definitief te lanceren. De Busser moet dan wel de concurrentie aangaan met Svedkauskas, die vorig seizoen mooie dingen liet zien in het Lommelse doel. De Busser speelt sinds 2018 bij AA Gent, daarvoor lag hij onder contract bij Lierse.

Tot slot zal ook Jordan Attah Kadiri eerstdaags voorgesteld worden. De 20-jarige Nigeriaan onderging donderdag zijn medische tests bij Lommel en zou vrijdag dan een contract tekenen. Kadiri is een centrumspits die vorig seizoen uitkwam voor Ostersunds in de hoogste voetbalklasse van Zweden. Kadiri zou (net als Ugalde) ook in de belangstelling hebben gestaan van Club Brugge. Maar opnieuw gaat Lommel dus aan de haal met een gegeerd toptalent.

De drie transfers moeten nog wel officieel aangekondigd worden door de Noord-Limburgse club.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top