Aubameyang of Pulisic, welke ex-Dortmundspeler sleept de FA Cup in de wacht?

Sport | Zaterdagavond vormt het mythische Wembley het toneel voor de FA Cup-finale tussen Arsenal en Chelsea. Voor beide ploegen de laatste kans op eremetaal dit seizoen (tenzij de troepen van Frank Lampard nog een mirakel verrichten in de Champions League, red.) en daarbij rekenen ze op twee ex-ploegmaats van Borussia Dortmund: Pierre-Emerick Aubameyang en Christian Pulisic.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zaterdag om 18u30 geeft de Engelse competitie in de bijzondere jaargang 2019-2020 haar laatste geheim prijs. In Wembley staat dan de Londense derby tussen Arsenal en Chelsea op het menu, die het onder elkaar mogen uitmaken wie er met de FA Cup aan de haal gaat. Gezien het betere seizoen van The Blues lijken zij zaterdag licht in het voordeel, maar schrijf The Gunners nog niet af, want sinds Mikel Arteta het roer bij de Londense club overnam, zit het spel en de resultaten in een stijgende lijn. Bovendien beschikt de voormalige assistent van Pep Guardiola met Pierre-Emerick Aubameyang over een speler die garant staat voor goals.

Neemt Aubameyang afscheid met een prijs?

De Gabonese international, die sinds 31 januari 2018 in Londen speelt, behoort de laatste jaren namelijk tot een select clubje prijsschutters. Met zijn 22 doelpunten dit seizoen, heeft de linksbuiten, die ook als centrumspits uit de voeten kan, er een vijfde opeenvolgende seizoen met meer dan 20 treffers opzitten. Een fameuze prestatie als je weet dat slechts drie andere toppers daarin slaagden: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Robert Lewandowski.

Aubameyang, die in 2018 Borussia Dortmund voor zo'n 63 miljoen euro inruilde voor Arsenal, zou mits een overwinning in de FA Cup en het bijbehorende ticket voor de Europa League, ook wel eens afscheid kunnen nemen door de grote poort. Auba twijfelt na het teleurstellende seizoen van Arsenal, slechtst achtste in de Premier League, namelijk of hij wel in het Emirates-stadion wil blijven. De Gabonees gaat zijn laatste contractjaar in en weigert voorlopig bij te tekenen. Aan kapers op de kust alvast geen gebrek.

Of loodst Pulisic Chelsea naar bekerwinst?

Indien Arsenal een 14de FA Cup in de prijzenkast wil bijzetten, moet het zaterdag wel voorbij Christian Pulisic. De 21-jarige Amerikaan is, na een aarzelende start bij Chelsea, sinds de coronabreak helemaal ontbolsterd. De ex-Dortmund speler, die destijds nog ploegmaat was van Aubameyang, was in de laatste 9 competitiewedstrijden goed voor liefst 4 goals en 4 assists.

De vergelijkingen met de voormalige Chelsea-topper Eden Hazard steken dan ook al gretig de kop op. Om echter ooit definitief in de voetsporen van Eden te treden, zal de jonge winger The Blues toch ook eremetaal moeten bezorgen. Misschien al te beginnen met de FA Cup?

Volg de Londense derby in de FA Cup-finale op zaterdag 1 augustus om 18u30 live op Eleven Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top