OHL - Beerschot Head 2 Head: statistieken spreken duidelijk in het voordeel van de bezoekers

Sport | Zondag is het eindelijk zo ver! OH Leuven en Beerschot VA gaan de strijd om de titel aan in hun fel gecontesteerde tweede promotiefinale. Beerschot trekt met een solide 1-0 voorsprong naar Den Dreef nadat Tarik Tissoudali in haast ver vervlogen tijden de enige goal scoorde in de heenmatch op het Kiel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Statistisch gezien heeft Beerschot dus de beste kansen om zich tot kampioen te kronen, al is een 1-0 tussenstand natuurlijk altijd een dubbeltje op zijn kant. Toch zijn er ook nog andere statistieken die in het voordeel van de Antwerpenaren spreken.

Zo kon OH Leuven in de vorige confrontaties met Beerschot(-Wilrijk) slechts één keer winnen. In het begin van het huidige seizoen (nu bijna een jaar geleden) wonnen de troepen van Euvrard met 3-0 van Beerschot na goals van Kotysch, Maertens en Henry. Hoopvol, maar in de terugronde pakte Beerschot wel fijntjes revanche door met 0-3 te komen winnen in Leuven (goals van Holzhauser, Noubissi en Van Camp).

Dat waren meteen de enige twee duels die een winnaar opleverden. In de vier confrontaties voordien eindigde de match tussen OHL en Beerschot altijd op een gelijkspel (3x 1-1 en 1x 2-2). Je hoeft dan ook geen rekenkundige te zijn om te weten dat het doelsaldo en het puntentotaal uit de onderlinge duels dan ook mooi in evenwicht is.

Openingsgoal

Een promotiefinale is natuurlijk een heel ander gegeven dan een competitiematch. Vaak is het openen van de score een voorbode van een goed resultaat. Maar ook daar doet Beerschot beter dan OHL. De Mannekes kwamen in de zes duels vier keer op voorsprong terwijl OHL maar 2x als eerste kon scoren.

Afwachten of de statistieken ook zondag in het voordeel van Beerschot zullen spelen. Of kan Marc Brys zijn ex-team een hak zetten?FINALE OHL - BEERSCHOT VOLGEN OP PROXIMUS SPORTS? KLIK DAN HIER!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top