Grijpt Lecce laatste strohalm voor een verlengd verblijf in de Serie A?

Sport | Met nog twee speeldagen voor de boeg heeft de Serie A al veel van haar geheimen prijs gegeven. Juventus kroonde zich voor de negende opeenvolgende keer tot landskampioen, maar onderaan is de strijd voor het behoud nog razendspannend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zowel SPAL als Brescia, het team van woelwater Mario Balotelli, is al enkele speeldagen zeker van de degradatie. Twee teams zijn echter nog in een strijd op leven en dood verwikkeld om de 18de plaats, die ook onmiddellijke degradatie betekent, te vermijden. Voor Genoa en Lecce staat de laatste twee speeldagen dus nog veel op het spel.

Lecce speelt laatste troefkaart uit

Vooral voor Lecce, momenteel 18de met 32 punten, is het vanavond in en tegen Udinese, van moeten. Indien de troepen van Fabio Liverani uitzicht willen blijven behouden op een verlengd verblijf in de Serie A moeten ze winnen. Een gelijkspel of een verliespartij in het Stadio Friuli betekent sowieso degradatie.

Marco Mancosu en co vertoeven al het hele seizoen in de bodem van het klassement. Vooral net voor en net na de herstart beleefde Unione Sportiva Lecce een dieptepunt, met zes verliespartijen op een rij, waaronder een 2-7 blamage thuis tegen Atalanta Bergamo. Op speeldag 34 werd bovendien verloren tegen rechtstreekse concurrent Genoa waardoor het er nu voor de Zuid-Italiaanse club stilaan benard begint uit te zien. Zeker na de late verliespartij tegen Bologna weet Lecce wat te doen. Vanavond tegen Udinese en op de laatste speeldag tegen Parma 6 op 6 boeken of een nieuw seizoen in de Serie B volgt.

Genoa zo goed als gered

Voor het nummer 17 Genoa ziet de situatie er een stuk rooskleuriger uit. Een overwinning vanavond tegen revelatie Sassuolo of op de allerlaatste speeldag tegen Hellas Verona betekent een verlengd verblijf in de hoogste divisie voor de troepen van Davide Nicola. Zelfs twee gelijke spelen volstaan voor de bespelers van het Stadio Luigi Ferraris, want bij gelijke punten geven de onderlinge resultaten de doorslag en daarin trekt Genoa met een overwinning en een gelijkspel aan het langste eind.

Een verlengd verblijf in de Serie A zou op zich al een klein huzarenstukje zijn, want Genoa bevond zich na een goeie seizoensstart reeds vanaf de zesde speeldag in de degradatiezone. Na een nederlaag tegen AS Roma op de 20ste speeldag waren Il Grifone zelfs afgezakt naar de laatste plaats in de stand. Daarna begonnen Lukas Lerager (ex-Zulte Waregem), Goran Pandev en Mattia Destro en co aan de heropstanding. Met zes overwinningen, waaronder die tegen Lecce, in de laatste 14 speeldagen, lijkt de redding nabij voor de negenvoudige Italiaanse kampioen.

Of Lecce erin slaagt om de laatste strohalm te grijpen, ontdek je op de 37ste speeldag die je live kan volgen op Eleven Sports, beschikbaar via het All Sports-pakket van Proximus TV.

Het programma van de 37ste speeldag:

  • Lazio - Brescia: woensdag om 19u30 op Eleven Sports 1
  • Sampdoria - Milan: woensdag om 19u30 op Eleven Sports 2
  • Cagliari - Juventus: woensdag om 21u45 op Eleven Sports 1
  • Torino - Roma: woensdag om 21u45 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top