Inter Milaan wapent zich voor volgende titelstrijd

Sport |

Inter Milaan streed dit seizoen met Juventus over wie zich de kampioen van Italië mocht noemen. De ploeg van Lukaku moest uiteindelijk het hoofd buigen voor Cristiano Ronaldo en co. ‘Geen man overboord’, moet coach Antonio Conte gedacht hebben. Hij is al druk in de weer om het volgende team van Inter nog sterker te maken. Het doel? De kampioensbeker, natuurlijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een gebrek aan kwaliteit op de bank en te weinig ervaring op het veld. Dat zijn volgens kenners de voornaamste redenen waarom Inter Milaan voor de tiende keer op rij naast de Italiaanse titel grijpt. Nochtans leek het met de aanstelling van coach Antonio Conte wel goed te komen. Zijn tactische inzicht zou volgens de Milanese fans goed genoeg zijn om Juventus eindelijk het vuur aan de schenen te leggen. Niet helemaal, dus. De Nerazurri voelen zich na dit seizoen genoodzaakt om extra te investeren in ervaren spelers die kunnen wedijveren met de beste voetballers op onze planeet.

Ijzersterke verdediging

In het rijtje van zekerheden staat alvast doelman Samir Handanovic. De Sloveense goalie van Inter speelde een sterk seizoen, wordt gerekend tot een van de beste doelmannen ter wereld en zal komend seizoen zo goed als zeker onder de lat van Inter postvatten. Hetzelfde geldt voor de verdediging: Milan Skriniar, Stefan de Vrij en de jonge Alessandro Bastoni vormden een sterk blok doorheen de competitie als driemansverdediging. Conte hoeft zich over deze heren geen zorgen te maken.

Eventuele wijzigingen in het team zien we wellicht op de flanken. De 3-5-2-opstelling van Conte vereist dat flankspelers voldoende zuurstof in de tank hebben om hun flank voortdurend af te lopen. Een winger bij Inter moet deze dagen immers vlot kunnen scoren en doeltreffend verdedigen. Antonio Candreva en Ashley Young nemen deze posities momenteel voor hun rekening maar beide heren zijn niet meer van de jongsten. Candreva is met zijn 33 jaar niet meer zo snel als tien jaar geleden en ook bij Young (35 jaar) laat de leeftijd zich voelen. Inter ziet in Achraf Hakimi, een snelle winger die overkomt van Real Madrid, de ideale vervanger op de flank. In de wandelgangen wordt ook de naam van David Alaba (Bayern München) gefluisterd om de flanken mee te helpen verjongen.

Gepuzzel op het middenveld

Sinds zijn transfer van Cagliari naar Inter is Nicolò Barella erin geslaagd om de hooggespannen verwachtingen meteen in te lossen. De Italiaanse middenvelder speelde de pannen van het dak bij Inter en zal volgend seizoen een sleutelpion zijn op het middenveld. Fans van Inter hopen dat hij volgend jaar samen kan spelen met een ander Italiaans toptalent in wording: Sandro Tonali. De middenvelder die eerder al vergeleken werd met Andrea Pirlo, maakte grote indruk bij rode lantaarn Brescia. Tonali zal niet langer bij Brescia te houden zijn en is naar verluidt in gesprek met Inter.

Aanvallende middenvelder Christian Eriksen vormt het hart van de ploeg. De Deen staat nog tot 2024 onder contract bij Inter en voorziet onze eigen Romelu Lukaku op tijd en stond van de beste doorsteekpasses, assists en lobs die je als spits maar wensen kan. Lukaku genoot van Eriksens aanwezigheid op het veld en dat zie je in het aantal goals: 29 keer raakte Romelu al de netten. Ook spitsbroer Lautaro Martinez was van grote meerwaarde voor Lukaku en Inter. De Argentijn stuurde dit seizoen echter aan op een vertrek en coach Conte denkt luidop na over Federico Chiesa van Fiorentina om naast Lukaku post te vatten in de spits. Samen zouden beide heren elke Italiaanse ploeg de stuipen op het lijf moeten jagen en Italiaanse titel mogelijk moeten maken.

Inter Milaan neemt het dinsdagavond op tegen Napoli om 21u45, te volgen op Elf Sports 1, beschikbaar in de Proximus Pickx All Sports Option

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top