Jong talent om naar uit te kijken bij Club Brugge

Sport | Zaterdagavond neemt landskampioen Club Brugge het op tegen de Franse topclub Lille, de toekomstige ex-club van Victor Osimhen. De Bruggelingen hebben tot nog toe amper hun stempel gedrukt op de transfermarkt, maar dat ligt misschien ook deels aan het jonge talent uit het Belfius Basecamp dat Clement dit seizoen volop kansen wil geven. Proximus Pickx lijst alvast vijf talenten op om dit seizoen naar uit te kijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een nieuwe voorbereiding en dus staat er bij landskampioen Club Brugge ook opnieuw een jonge horde talenten te drummen voor een felbegeerd plaatsje in de A-kern. Wegens het weinige transferverkeer (zowel op uitgaand, maar vooral ook op inkomend vlak) mogen deze jongelingen misschien wel hopen op het seizoen van de doorbraak. We stellen ze hieronder even kort aan je voor.

Youssouph Badji (18, spits)

Van alle jonge veulens op het Belfius Basecamp lijkt de Senegalese spits Youssouph Badji het dichtst te staan bij een potentiële basisplaats. De 18-jarige landgenoot van Krépin Diatta kwam op 3 januari over van het Senegalese Casa Sports en werd hoofdzakelijk gezien als een optie voor de toekomst. Maar de snelle, krachtige spits ontwikkelt zich razendsnel en groeit nu al uit tot de sensatie van de voorbereiding bij blauw-zwart. Met vier doelpunten is hij momenteel de ongekroonde topschutter en aangezien de andere spitsen het laten afweten, zou Clement wel eens kunnen verrassen met een basisplaats voor Badji zaterdag tegen Lille en een week later in de bekerfinale tegen Antwerp.

Eigen jeugdwerking

Dat de eigen jeugdwerking de afgelopen jaren ook rendeert, blijkt uit het opgemerkte debuut van Charles De Ketelaere afgelopen seizoen. In de schaduw van De Ketelaere maakten ook Ignace Van der Brempt en Maxim De Cuyper in de loop van het seizoen hun debuut in het eerste. Ook nu staan er enkele jonge Belgen te popelen om hun opwachting te maken in het blauw-zwarte tenue.

Thomas Van Den Keybus (19, centrale middenvelder)

In navolging van De Ketelaere en De Cuyper wordt Thomas Van Den Keybus getipt als het nieuwe goudhaantje uit de jeugdwerking. De 19-jarige centrale middenvelder blinkt uit door zijn polyvalentie en techniek. Bovendien is hij ook gezegend met een topmentaliteit, al zal het drummen worden voor een plaatsje op het reeds goed gestoffeerde middenveld van de landskampioen.

Senne Lammens (20, doelman)

In doel lijkt de opvolging van Simon Mignolet nu reeds verzekerd. Naast het 19-jarige talent Nick Shilton, zet dit seizoen namelijk ook de 20-jarige Senne Lammens de stap naar de A-kern. De doelman die vorig seizoen de wereld rondging met een kopbaldoelpunt tegen Real Madrid in de Youth League (de Champions League voor beloften, red.) beschikt over alle vereisten voor de moderne goalie: goede voeten, de benodigde lengte en een op en top mentaliteit.

Siemen Voet (20, centrale verdediger)

In het verdedigende compartiment zit met Siemen Voet al een opvolger voor Brandon Mechele in de wachtkamer. De 20-jarige centrale verdediger is momenteel nog vooral gekend als de vriend van turnster Nina Derwael, maar is erop gebrand om een naam voor zichzelf te maken. In de oefenpot tegen KV Mechelen behoorde Voet alvast tot de uitblinkers. Na een uitleenbeurt aan SV Roeselare vorig seizoen wil Voet dit jaar ten volle zijn kans gaan bij blauw-zwart.

Noah Aelterman (19, aanvallende middenvelder)

Polyvalentie en een topmentaliteit. Het lijken wel de codewoorden voor een toekomst in de hoofdmacht van Club. Als aanvallende middenvelder dient de 19-jarige Noah Aelterman nog wat geduld te oefenen voor de definitieve doorbraak in de A-ploeg, maar met zijn vier doelpunten in de Youth League vorig seizoen gaf de ex-Gentenaar alvast zijn visitekaartje af.

Benieuwd wie van deze jongelingen tegen Lille mag opdraven? Stem dan op zaterdag 25 juli om 18u af op Eleven Sports 1 voor Club Brugge - Lille, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top