Milan en Saelemaekers pushen volop voor plaats in top vijf

Sport | Nog vier speeldagen en ook de Serie A zit er na een apart seizoen, vanwege corona, helemaal op. Voor de Europa League-plaatsen zal er in deze seizoensfinale nog stevig gebikkeld worden tussen Napoli, AS Roma en AC Milan. Die laatste ploeg, waar de Belg Alexis Saelemaekers vertoeft, zit sinds de heropstart van de Serie A in een absolute hoogvorm.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vooral Roma en Milan moeten nog volop aan de bak. Napoli is als bekerwinnaar al gegarandeerd van de groepsfase van de Europa League. Maar wie haalt het andere rechtstreekse ticket binnen en wie wordt richting de voorrondes gestuurd? Proximus Pickx bekijkt de huidige situatie van naderbij.

AS Roma leek rond de jaarwisseling nog volop mee te strijden voor een plaats in de top vier, die recht geeft op Champions League-deelname volgend seizoen. Maar sinds februari fluctueert de vorm van de Romeinen nogal stevig. Van de dertien voorbije competitieduels verloor Roma er zes. Afgelopen zondag 19 juli bleef het op een 2-2 gelijkspel hangen tegen Inter, na een late gelijkmaker van Romelu Lukaku.

Pioli heeft juiste formule gevonden

Daar profiteerden ploegen als Napoli en Milan van om dichterbij te komen in de stand. Vooral die laatste is bezig aan een indrukwekkende reeks. Met Milan gaat het namelijk uitstekend sinds de coronabreak. In de voorbije acht duels werd er niet één keer verloren en door het verslaan van onder meer Lazio en Juventus mag Milan zowaar nog een plaats in de top vijf ambiëren.

Afgelopen weekend boekte Milan zijn vierde thuiszege op een rij door Bologna van de mat te vegen met 5-1. Milan-coach Stefano Pioli heeft de toverformule gevonden waar hij opnieuw het beste bovenhaalt in spelers als Franck Kessié en Hakan Calhanoglu. Achterin staat Milan opnieuw solide, met 11 clean sheets voor doelman Gianluigi Donnarumma. Tot slot wist Ante Rebic elf keer te scoren in de voorbije vijftien wedstrijden. Genoeg ingrediënten om van Milan opnieuw een heerlijke cocktail te maken.

Een laatste factor is er zelfs eentje met een Belgisch tintje. Sinds januari vertoeft ex-Anderlechtspeler Alexis Saelemaekers in de kern van Milan. Zijn coach Pioli gelooft sinds de heropstart van de Serie A steevast in de capaciteiten van onze landgenoot. Sindsdien is Saelemaekers een basisspeler.

Een koopje

Saelemaekers maakte in de ruime zege tegen Bologna zijn eerste goal ooit in het shirt van Milan. Het was al van het jaar 1983 en Eric Gerets geleden dat een Belg nog eens wist te scoren voor de Rossoneri. In Italië zijn ze nu al helemaal overtuigd van de capaciteiten van Saelemaekers. In eerste instantie werd de Belg gehuurd van Anderlecht, intussen is de overstap permanent gemaakt.

“Saelemaekers heeft in de voorbije zeven maanden getoond dat hij het waard is om voor Milan te spelen. En hij werd voor amper zeven miljoen euro overgenomen, een koopje”, schrijft La Gazetta dello Sport. Zijn ontwikkelingen zullen ook ongetwijfeld gevolgd worden door Belgisch bondscoach Roberto Martinez.

Saelemaekers en Milan vertoeven momenteel op een zevende plaats in de Serie A, met evenveel punten als nummer zes Napoli en op amper twee punten van nummer vijf AS Roma. Europees voetbal loert dus om de hoek, dit na een jaar waarin Milan Europees werd geschorst na het overtreden van de Financial Fair Play-regels. Eindigt Milan straks op een vijfde plaats, dan zijn de Rossoneri zeker van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Indien Milan op plaats zes terechtkomt, moet het hopen dat Napoli als vijfde eindigt om rechtstreeks in de trommel te zitten. In alle andere scenario’s moet Milan voorrondes afhaspelen.

Kijk dinsdag 21 juli naar Sassuolo – Milan vanaf 21u45 op Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Lees ook ons verhaal over ex-Charleroispeler Victor Osimhen, die hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen de kleuren van Napoli zal verdedigen.

Programma speeldag 35

Dinsdag 21 juli
Atalanta – Bologna
Sassuolo – Milan (te zien op Eleven Sports 1 vanaf 21u45)

Woensdag 22 juli
Parma – Napoli (te zien op Eleven Sports 1 vanaf 19u30)
Lecce – Brescia
Inter – Fiorentina (te zien op Eleven Sports 1 vanaf 21u45)
Sampdoria – Genoa
Torino – Hellas Verona
SPAL – AS Roma

Donderdag 23 juli
Udinese – Juventus (te zien op Eleven Sports 1 vanaf 19u30)
Lazio – Cagliari (te zien op Eleven Sports 1 vanaf 21u45)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top