Saint-Etienne kijkt PSG na 38 jaar weer in de ogen in Franse bekerfinale

Sport |

De fans van de Zuid-Franse club hebben er lang op moeten wachten maar na 38 jaar is het weer zover: AS Saint-Etienne kan de Franse beker opnieuw winnen. Tenminste, als het voorbij dezelfde tegenstander van toen geraakt: het grote Paris Saint-Germain.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was geen gemakkelijk seizoen voor AS Saint-Etienne. De Zuid-Franse club die vorig seizoen nog knap vierde eindigde in de Franse Ligue 1, en uitkwam tegen AA Gent in de Europa League, staat nu pas zeventiende in de Franse competitie. De nieuwbakken coach van het huidige seizoen, Ghislain Printant, moest in oktober plaats ruimen voor Claude Puel maar ook hij krijgt de motor van Saint-Etienne maar niet aan de praat.

De fans waren niet tevreden met de prestaties van hun club en begonnen te morren. Enkel in de bekercompetitie kon de club potten breken met belangrijke overwinningen tegen AS Monaco en FC Rennes. Toen Saint-Etienne begin maart een ticket kon bemachtigen voor de Franse bekerfinale brak er dan ook bijna een volksfeest uit op de tribunes.

PSG klaar voor volgend seizoen

Paris Saint-Germain, aan de andere kant, kende een rustig seizoen. De steenrijke club uit de Franse hoofdstad mag zich voor de vierde keer op rij kampioen van Frankrijk noemen. De huidige titel is evenwel bijzonder omdat de Franse competitie door het coronavirus vroegtijdig werd stopgezet en de Algemene Vergadering van de Franse voetbalbond PSG als kampioen had aangeduid. 

'Meer tijd om werk te maken van het komende seizoen', moet de directie van PSG gedacht hebben. Thomas Meunier mocht de valiezen pakken, Neymar mag bijtekenen en Marcus Rashford (Manchester United) wordt openlijk de liefde verklaart. De Engelse spits zou volgens PSG-coach Tuchel de perfecte vervanger zijn voor superspits Kylian Mbappe die eventueel naar Real Madrid zou vertrekken.

Heel wat heen-en-weer geschuif daar in Parijs. Maar eerst moet de bekerfinale nog worden gewonnen tegen oude bekende Saint-Etienne dat haar seizoen wil redden ten koste van de Parijse grootmacht met al haar sterren.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top