Mason Greenwood, de nieuwe hoop van Manchester United

Sport | Manchester United realiseert een sterk seizoenseinde. Ole Gunnar Solskjaer en zijn team vechten nog steeds voor een ticket voor de Champions League en zondag nemen ze het in de halve finale van de FA Cup op tegen Chelsea. Een geweldige kans voor Mason Greenwood, de nieuwe parel van Manchester United, om zijn enorme potentieel te bevestigen. Deze wedstrijd is vanaf 19u integraal te volgen via Eleven Sports 1.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jesse Lingard, Marcus Rashford en nu dus ook Mason Greenwood. Manchester United besliste om weer vertrouwen te geven aan de eigen jongeren om weer aan te knopen met de successen uit het verleden. De club verdween sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson wat in de anonimiteit. Verschillende trainers volgden elkaar op en de spelers van wereldklasse die werden gehaald, voldeden niet aan de verwachtingen. De resultaten bleven daardoor achterwege.

Een moeilijke opvolging

De sleutel tot succes bij United lijkt bij de jeugd te liggen. Spelers als Ryan Giggs, Paul Scholes of Wayne Rooney opvolgen was niet makkelijk. Het bestuur van de club moest dat de afgelopen jaren aan den lijve ondervinden. Ondanks een stevig aankoopbeleid was het voor Manchester United telkens een zware strijd om een plaats in de Champions League af te dwingen, wat zelfs niet altijd lukte.

Dit seizoen is de situatie gewijzigd. Voormalig clublegende Ole Gunnar Solskjaer nam het risico om nog meer in te zetten op de jeugd. Romelu Lukaku & co mochten gaan om plaats te maken voor de jonge talenten van de academie. Een koerswijziging die zijn vruchten lijkt af te werpen, want Manchester United maakt twee speeldagen voor het einde van de competitie nog kans op een ticket voor het kampioenenbal. De Red Devils zijn ook op weg naar de kwartfinales in de Europa League en zijn één stap verwijderd van een FA Cup-finale.

Greenwood, een kind van de club

Naast de duidelijke meerwaarde die winteraanwinst Bruno Fernandes aan het team levert, is ook Mason Greenwood mede verantwoordelijk voor de heropleving van de ploeg. De jonge Engelse aanvaller speelt al sinds zijn zesde voor de club. Nadat hij snel naar boven klom in de jeugdcategorieën, ontplofte hij helemaal bij de U18, waar hij maar liefst 31 keer scoorde in 30 wedstrijden. Op zijn zeventiende maakte hij al de stap naar het eerste elftal, waar Ole Gunnar Solskjaer hem alle vertrouwen gaf.

Dit seizoen wist de aanvaller al negen keer te scoren in de Premier League en sinds de hervatting van de competitie wist hij tussen eind juni en begin juli vier keer te scoren in drie wedstrijden. Technisch sterk, snel, een goede trap in de benen, Greenwood heeft zelfs al geschiedenis geschreven bij Manchester United door de jongste speler ooit te worden die voor de club in de Champions League speelde. Hij werd ook de jongste doelpuntenmaker van Man Utd op Old Trafford door in december 2019 te scoren tegen Everton.

Volg de prestaties van Mason Greenwood en Manchester United deze zondag, vanaf 19u, in de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea integraal op Eleven Sports 1. Beschikbaar in de All Sports Optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top